Alertă aeriană! România Educată s-a culcat pe bursă

Alertă aeriană! România Educată s-a culcat pe bursă
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

"Omul, cât trăiește, în viață" - zicerea îi aparține unui paznic de la Morga Spitalului de Urgență Sibiu, care, în tinerețe, a cochetat cu ideea de a se face nemuritor. Din fericire, spun rudele, i-a trecut, după ce-a aflat că nici măcar școlile profesionale de nemurire nu mai erau ce fuseseră odinioară. După ce s-a vindecat de acest deziderat, viitorul paznic sanitar a lăsat rușinea și dezamăgirea la o parte și s-a dus la școală. De fapt, a fost îndrumat să facă acest gest necugetat, care avea să-l încurce rău de tot. Mulți oameni au avut și au de suferit de pe urma prejudecății că școala face bine. În județul Sibiu, de pildă, cea mai mică medie pentru care se acordă bursă de merit este... 1,59!

Inițial, am crezut că 1,59 este grad didactic de alcoolemie sau, cum i se spune în Moldova, medie în aerul expirat. Pentru un astfel de rezultat la învățătură, în loc de bursă de merit, tata mi-ar fi oferit doar explicații decente despre viteza cu care obișnuiește să-și scoată cureaua de la pantaloni. Pentru a-mi povesti atipic despre beneficiile școlii. Că așa era tata, un pic mai alambicat în hermeneutica gesturilor de aleasă simțire. Pentru cei care-au deschis ziarul și internetul ceva mai târziu, reamintesc, cu strângere de inimă, că, în județul Sibiu, cea mai mică medie școlară pentru care se acordă bursă de merit este 1,59! Așa-i că și voi tot la fostul primar al Sibiului v-ați gândit?! Klaus Iohannis, căci despre el este vorba, mai este cunoscut și sub denumirea simandicoasă de părintele spiritual al României Educate. Drama președintelui României este aceea că nu știe dacă să-și treacă această ispravă în Siviu (CV) sau în Sibiu (SB).

* România cumpără 32 de avioane de luptă F-35, din SUA, cu 6,5 miliarde de dolari.

În sfârșit! Mai ales că Armata nu se mai putea baza doar pe borcanele cu murături și pe alte metode vetuste de apărare a țării. E adevărat, cu cei 6,5 miliarde de parai se puteau mări pensiile alea speciale sau, de ce nu, se putea moderniza corespunzător restaurantul Parlamentului, însă cred că nu s-a vrut. Ce-ar face Marcel cu cei peste 6 miliarde de parai, dacă s-ar duce la piață? Ceva îmi spune c-ar uita să-și ia roșii și lecitină, de toți banii.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2008 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:59

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.