"Pietone Africanul" se întoarce. Cu avionul

"Pietone Africanul" se întoarce. Cu avionul
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

AVERTISMENT! Acest articol conține cuvinte, expresii, rânduri, riduri de expresie și scene enervante care v-ar putea afecta emoțional. Dacă apar manifestări nasoale, evitați să vă adresați medicului de familie dezbinată sau farmacistului! N-are rost să-i tulburați și pe ei.

Și-acum, vestea care v-ar putea irita: "Klaus Iohannis pleacă în turneu în Africa." Vă rog să-mi scuzați impertinența, însă altă rimă n-am găsit! Președintele Klaus Iohannis va pleca în turneu în Africa, unde, săptămâna viitoare, va vizita patru țări: Kenya, Tanzania, Cabo Verde și Senegal.

În principiu, Iohannis pleacă în vacanță. În realitate, pare și mai grav. Nu-mi dau seama de ce, însă mă bazez tocmai pe faptul că facem vorbire despre președintele României, și nu despre ultima nuntă antamată de domnul Tzancă Uraganu. Pe undeva, era și păcat să nu viziteze Africa, de vreme ce a fost inventat inclusiv avionul închiriat pe bani grei. Africa e un continent foarte important în economia meciului diplomatic pe care Iohannis îl joacă. Scuzați-mi clișeul microbistic, dar are și Grădinescu vina lui pentru această rătăcire!

Vizita lui Iohannis în Africa este un prilej pentru români de a retrăi supliciul ascultării discursurilor președintelui, care va perora pe teme de larg și lăbărțat interes, în contextul. Nu contează în ce context. Esențial este că veți auzi de multe ori această sintagmă: "În contextul". De asemenea, ați face bine să vă pregătiți sufletește și pentru nu mai puțin celebrele "provocări globale" și "schimbări climatice", în același context. Vă era dor de "reziliență" și "sustenabilitate"?! Mă îndoiesc că vor lipsi din sporovăielile lui Iohannis. Sper că Întâia Însoțitoare de zbor și-a pregătit ținutele vestimentare adecvate evenimentului, pe măsura importanței acestei vizite. Că nu în fiecare zi îți este dat să călătorești de pomană în Africa.

Presa a scris că unele deplasări ale lui Iohannis ajung să coste chiar și peste un milion de euro. Am zis "euro", cu toate că excursia în Africa a președintelui României ar trebui evaluată în moneda Botswanei. Paradoxal, această țară nu se află pe lista cu destinațiile de vacanță ale domnului Iohannis. Nu m-ar mira să fie un fel de ironie involuntară sau chiar o scăpare a Administrației prezidențiale.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2237 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.