Nicul Paris, capitala onomastică a țării

Nicul Paris, capitala onomastică a țării
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Anul acesta, ziua în care atât cei mici, cât și cei mari s-au lăudat cu ce le-a lăsat Moș Nicolae în ghetuțe a picat pe 6 decembrie. Previzibil?! E prea puțin spus.

Ieri, Bucureștiul a fost declarat Capitala Onomastică a României. Nu de pomană se numește Nicul Paris. Cum era de așteptat, cel mai mândru dintre bucureșteni a fost primarul general al localității, Nicușor Dan. La polul opus, cei mai nervoși au fost ceilalți blocatari, care, precauți, și-au băgat picioarele încă de pe 4 decembrie. Ca nu cumva să se trezească, Doamne ferește, cu încă vo surpriză în ghetuțe și în calorifere din partea surprinzătorului Moș Nicușor. De altfel, legenda și realitatea ultimelor ierni spun că bucureștenii care locuiesc în blocurile fără căldură sărbătoresc atipic: îl așteaptă pe Moș Nicolae Furdui Iancu, ca să le cânte celebrul șlagăr termodinamic "Noi suntem români bocnă". Conform datinii, în seara de 5 decembrie, bucureștenii resemnați, zeloși și scrupuloși își ascund încălțămintea. Ca să nu fie bănuiți de ceilalți români că trăiesc pe picior mare.

Printre românii care nu s-au bucurat de generozitatea lui Moș Nicolae se numără și sindicaliștii din sistemul de sănătate. Mai cu seamă cei angajați din secția de Ortopedie a spitalelor de stat, care, nemulțumiți de salarii, au pus piciorul în prag, cu tot cu ghetuțe.

* Presa s-a plâns și anul acesta de rezultatele dezastruoase obținute de elevii români la testele PISA. Conform acestora, elevii nu înțeleg mai nimic din ceea ce citesc, dacă citesc, când citesc.

Nu știu ce părere are părintele "României Educate", dar pot presupune:

"M o m e n t a n, nu sunt în țară. Sau sunt, însă nu-mi dau seama la ce țară mă refer. Italia nu cred că e, că am înțeles că la PISA nu pare să fi nins, în contextul schimbărilor climatice. Legat de sustenabilitatea de care era cât pe ce să mă întrebați, cred că elevii care au picat testul PISA mai au o șansă la Târgoviște, că și acolo au turn. În cel mai rău caz, îi înscriem automat în Organizația Solară Internațională sau în MISA, ca să se bucure și domnul Cioloș."

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au făcut și ei testul PISA. Premierului în exercițiu i-a ieșit înclinat, în timp ce domnul Ciucă a ieșit pozitiv la testul PISA con tutto.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2056 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:47

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.