UPU-ți schimbă pansamentul, da' năravul ba

UPU-ți schimbă pansamentul, da' năravul ba
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

* Ca să nu rămână onoarea pensionarilor nereperată, premierul Mari Cel Cumplit de preocupat de soarta lor, a pensionarilor, s-a scăpat, în uichend, numindu-i pe aceștia "seniori". Știu, nu e prima dată, dar nici ultima. Mai hazlie decât această recidivă este inițiativa ministrului Muncii, care s-a lăudat că va propune ca Executivul condus de Maricel să pună punctul de pensie pe "j". Analiștii au catalogat gestul ministrul Muncii ca fiind exces de zer, de unde și bănuiala că cel care conduce acest minister colaborează de minune cu ministrul Agriculturii.

* Sfârșitul săptămânii trecute m-a cadorisit cu o vizită la Unitatea de Primire Urgențe (UPU), pe motiv că mă complăceam într-o letargie soră cu monotonia. Am plecat spre UPU ca "aparținător" (ador termenul!), și era cât pe ce să mă transform în pacient, din solidaritate și empatie. Ajuns la Unitatea Primire Urgențe, am vrut să intru în perimetrul intitulat "Triaj". Unul dintre îngerii păzitori, pe a cărui uniformă de serviciu zăcea cuvântul "Security", m-a abordat deontologic și teologic:

- Unde vă duceți?

- În loc cu verdeață...! Glumesc! Sincer?! Dumnezeu știe unde mă duc.

- Nu stați mult!

Așa am ajuns să-mi dau seama că, pe lângă viață veșnicăviață de apoimoarte avant-la-lettre și moarte clinică, există moarte policlinică.

* În sala de așteptare a Unității Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Galați am văzut un "om fără adăpost", care dormea dus, pe vo trei scaune. Coloana sonoră a filmului său oniric era asigurată de sforăit, varianta indecisă. Pentru inspirație și creativitate, recuzita vremelnic adormitului era completată cu o mască sanitară, atent și dogmatic așezată pe fizionomia greu încercată. S-a dovedit științific, clinic și ironic că o mască așezată pe chip are darul de a asigura un somn odihnitor... cam în aceeași măsură în care Diana Șoșoacă promovează discreția și vorbitul în șoaptă. Dacă abilitățile mele de profet nemincinos nu-mi înșală așteptările, ar trebui ca, în câteva zile, presa să consemneze mărturia acelui "om fără adăpost" despre experiența sa: "Sper ca gestul meu de a dormi cu masca pe figură să ajungă viral pe rețelele de socializare. Așa să ne ajute Sf. Mc. Seringa Crypto din Laponia domnului Sparanghel!"

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2030 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 02:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.