Valentine's Day și Dragobetele, comasate prin Metoda Calendarului

Valentine's Day și Dragobetele, comasate prin Metoda Calendarului
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

"Comasare Humanum Est. Doi Sud Est" - aceste vorbe doldora de înțelepciune și curaj îi aparțin lui Nicolae Ciucă, și au fost rostite în parcarea unei șaormerii din București, imediat ce-a ieșit de la un concert al formației vocal-vocale "3 Sud-Est".

Liderii coaliției vorbesc despre "comasare" încă de pe vremea în care Nicolae Ciucă învăța să despartă și să dezbine în silabe triste cuvântul "doctorat", iar Marcel Ciolacu mima părerea de rău. Ne-au prezentat comasarea alegerilor ca pe o izbăvire. O șansă istorică pentru România. În realitate, e doar un truc, prin care "partidele mari", așa cum li se spune eufemismelor politice din coaliția aflată la putere, vor să evite eșecul. Mai ales PNL, care stă nasol în sondaje. Nu știu de ce, dar de vo 2 săptămâni, cuvântul "comasare" îmi răsună în urechea internă precum "distanțare".

Să-l auzi pe Ciucă vorbind liber e ca și cum l-ai asculta pe Ciucăă..ă..vorbind. Nu știe ce spune, dar măcar o zice cu convingere. Cu convingerea că ignoranța nu poate fi plagiată. Deunăzi, Ciucă al lor a vorbit despre Constantin Brâncuși. Poate și pentru că a aflat că marele sculptor este autorul lucrării logopedice "Masca tăcerii de AUR" și al celebrei expresii "Daltă întrebare!". De ziua lui Constantin Brâncuși, maestrul vorbelor despuiate, Nicolae Ciucă, a scris un mesaj pe o rețea de socializare: "Cel mai de preț dar pe care l-a lăsat în patrimoniul național imaterial este mândria de a fi român."

Adevărul e că neavând ceva mai bun de făcut, Brâncuși i-a lăsat lu' Nicușor un motiv imaterial de a se mândri precum iubitorul de citate la poarta numărul 9 a sărutului pasional. Da' bine că n-a uitat să i-l lase în patrimoniul național. C-au fost și cazuri în care, din cauză că s-au grăbit să plece spre țintirim și veșnicie, unii oameni de cultură n-au lăsat decât motive mici de mândrie. Se dovedește încă o dată că graba strică treaba, iar uneori o și împute. Aștept cu emoție Ziua Vidanjorului de Partid, când e de așteptat ca Nicolae Ciucă să spuie ceva și pe Tik-Tok despre comasarea motivelor de fudulie.

 

* Veste uriașă pentru romantici! Eros Ramazzotti era cât pe ce să intre în peneleu', cu mașina. Motiv pentru care, liderii Coaliției au comasat și cele doua sărbători ale dragostei, Valentine's Day și Dragobetele, special pentru cei care, pe 14 februarie, au avut treabă. Sunt șanse mari ca ele să fie sărbătorite prin metoda calendarului erectoral.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1960 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 02:12

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.