Biblia, cu Stan şi Bran

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Adevărul” lui Patriciu a difuzat Biblia odată cu ziarul, profitând probabil şi de faptul că ne aflăm în săptămâna premergătoare Învierii. Ăia de la marketing ar trebui însă demişi: ca să prindă bine la popor, Biblia putea fi dată şi cu DVD-ul „Stan şi Bran” sau cu „Tom şi Jerry”.

* Biserica Ortodoxă Română a sărit ca arsă după această apariţie editorială ciudată şi a înfierat iniţiativa angajaţilor lui Patriciu. „Nu este ortodoxă!”, susţine Patriarhia Română şi bănuiesc că aşa o fi. Abia aştept să pun mâna pe una. Bănuiesc că e o Biblie mai altfel, cu horoscop, pilda de la pagina 5, reţeta zilei (a Zilei de Apoi, oare?) şi Top Gear în varianta apostolică.

* Primarul constănţean Radu Mazăre va petrece Paştele în Madagascar. N-a mai prins bilete de Kenya, başca încă nu i-a dat DNA-ul motive. Pentru gagicile care îşi vor expune epiderma la soare alături de edilul de pe litoralul românesc sună aiurea, la graniţa pauperităţii, să spui că de Înviere vei avea Mazăre în faţă.

* Întrebare de nişă pusă pe mai toate canalele media, de ca şi cum n-am avea altceva mai bun de făcut: „Cât ne costă masa de Paşti anul acesta?” Stai, aşa, nene! Masa o am de anii trecuţi şi, poate cel mai important lucru, m-am obişnuit să molfăi „la varice”. Trăim în mileniul vitezei (sau secolul?), aşa că nu mai văd oportună existenţa scaunelor pe planetă. Aşadar, masa de Paşti e moca.

* Realizatorul de emisiuni Andrei Gheorghe susţine că pentru el „banii sunt aşa, o chestie vulgară”. Desigur, aşa spun şi deontologii din Botswana. De fapt, mai ales ei.

* Potrivit unui studiu recent, românii se consideră săraci şi au o părere proastă despre cei avuţi. Bine, conaţionalii nu văd cu ochi buni nici munca, acest stafilococ al societăţii, însă voi trata subiectul mai pe larg într-o ediţie viitoare. Cu adevărat periculoşi sunt domnii care se bat cu cărămida-n piept că sunt „săraci şi cinstiţi”. Nea Nelu, se aude?

* Deputaţii vor ca avortul să fie efectuat numai cu certificat de la psiholog. Aoleu, păcatele mele, dar când să-i prinzi pe ăştia, că-s toţi pe la televizor?

Citit 634 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Aprilie 2012 15:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.