Sunt cetățean și dau dreptu’

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Potrivit unui sondaj IRSS, mai mult de jumătate dintre români cred că ne îndreptăm într-o direcție greșită. Dacă ar fi fost indicate mai multe direcții eronate, ar fi fost din cauza stării avansate de ebrietate. Acum ești mulțumit Băsescu? Dar tu, Văcăroiu?

* Nu știu cum ați gustat cioaca aia cu „Știți cine sunt eu? Eu sunt cetățean european și am drepturi!” Hai, zi să-nflorești tu, așa e? Cine te bagă în seamă? E o prosteală cu titlu de campanie care, sanchi, ar trebui să ne responsabilizeze în relația cu prestatorul de servicii. Placa asta ar merge de minune în talcioc: „Sunt cetățean european și am drepturi.” / „Da? Ai dreptu’ să fugi până nu-ți trag una peste ochi.”

* De fapt, treaba asta cu drepturile bipedului de pe bătrânul continent este altfel în România. Cine n-a dat măcar o dată mită, chiar dacă gestul în sine se numea atenție, prăjitură sau drept? În opinia mea, și florile oferite în mod ipocrit doamnei profesoare constituie mită calificată. Așadar, sloganul corect ăsta e: „Sunt cetățean european din România și dau dreptul.”

* Oribile mai sunt reclamele la acea băutură așa-zis răcoritoare care sponsorizează Campionatul European de Fotbal din Polonia și Ucraina! Mă bucur totuși că, poate fără să-și dea seama, băieții de la compania care croșetează cu zero zahăr comit un mega-autodenunț. Vedem în imagini cum oameni normali se transformă în diavoli de marketing, în monștri, odată ce pun pe limbă lichidul respectiv. Spoturi infantile, comerț de umplutură. Doar fiu-meu se hlizește când vede idioțenia și remarcă mereu: „Tati, baba care se sparge este super!” Și apoi ia o gură de apă plată cu nivel scăzut de nitriți.

* Șerban Huidu a primit doi ani și ceva de pârnaie convertibili în ieșiri cu băieții la bere, concedii și în ce mai vrea mușchiul său. Adică a luat cu suspendare după ce a ucis trei oameni cu bolidul. Înnebunesc când citesc noțiunea de culpă în accepțiunea instanței. Este vină, pentru Dumnezeu, iar când calci accelerația pe timp de iarnă nu este culpa producătorului de mașini că n-a montat pedala de ambreiaj în locul celei de viteză. Eh, așa le-a fost scris, nu? Sănătate, Huidule!

Citit 960 ori Ultima modificare Vineri, 29 Iunie 2012 17:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.