Cvorumul lui Dumnezeu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Referendumul a fost vali-invalidat. Asta am înțeles de la diverși băieți care veneau, duminică noapte, cu o hârtie în mână în fața camerelor de luat vederi. Nu-i lua nimeni la rost, nu-i căuta nimeni de competențe, ei începeau să turuie niște cifre, trăgând apoi câte o concluzie. Cum, pentru asta s-a făcut consultare populară? Ca să zboare niște milioane de euro și să nu se rezolve nimic? Mic mai e cvorumul tău, Doamne!

* Când vezi o țară în care se votează la lumina lumânării, la 11 noaptea, îți vine să cauți naibii alte meleaguri. Vorba unui amic, „lasă-mă naibii cu patriotismul, țara mea este acolo unde mi-e bine”. Și omul trăiește bine în Londra. Dar unde să mai pleci când vin informații proaste și dinspre statele pe care imediat după ’90 le-am luat la talpă? În Siria cică ar merita, că s-au întors ăia cu fața la popor. Cu tot cu tancuri, dar s-au întors...

* Cât de prost mă pot considera politicienii lui pește care au ieșit în prime-time-ul de la 12 noaptea cu scuze de genul „dar stați așa, n-au fost luate în calcul urnele mobile, că au fost destule în seara asta”? Ce să caute urna mobilă după ora 18.00, dragul meu dependent de voturi? Cât de flexibilă poate fi o cutie, te duci cu ea ca de Revelion folosind-o pe post de buhai? Te pomenești că românii imobilizați la pat n-au putut fi deranjați cu ștampila de vot decât seara, că lucraseră în schimbul doi...

* Băsescu ar trebui s-o lase mai ușor cu cea victorie. Aveam pretenții mai mari de la MRU, Ungureanu adică, dar s-a făcut de băcănie și domnia sa. I-a adunat pe cei 53 la sută dintre români rămași la domiciliu pe 29 iulie și i-a urcat în corabia marinarului. Ho, și frate-miu a fost pe listă, dar e plecat de vreo zece ani din țară, și a tulit-o cu trenul, nu cu șalupa sau remorcherul!

* Referendumul de duminică a fost caracterizat perfect de rânjetul acelei doamne care prezenta situația din trei în trei ore. Este vorba despre președinta Biroului Electoral Central. Cum apărea în direct, cum se distra de minune cu cifrele, desene animate, nu alta! Sau poate că era un mesaj subliminal, zâmbetul stupid al coniței de la BEC fiind, se știe, simbolul electoral al lui suspendatu’.

Citit 821 ori Ultima modificare Luni, 30 Iulie 2012 15:14

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.