Şcoala românească e la nuntă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Tu cum ţi-ai petrecut nunta Elenei Băsescu? Pe mine deja mă doare capul de la atâta băutură, abia pe la 7 dimineaţa am plecat acasă. Şi acum sunt mahmur din cauza beţiei de cuvinte de la televizor, a matolelii de breaking news şi a exclusivităţilor pe şapte cărări. Toate canalele veneau cu câte un cadru de la evenimentul mezinei preşedintelui şi-l împachetau în mii de epitete. Nu mă pricep la nunţi şi la alte d-astea, deci nu-mi pot da cu părerea. Ştiu doar atât: Kate Middleton e mai mişto decât Eba...

* Băse şi-a făcut numărul şi la nunta fie-sii, adică a tras câteva salve de lacrimi. „A plecat fata lu’ tata!”, a îngăimat el după cununia civilă. Traiane, las-o mai moale, e plecată, primim, dar s-a dus de mult şi nu cu bani de acasă, ci pe lovelele noastre! Trăiască Parlamentul de la Bruxelles, trăiască Europa Unită!

* Designerul Cătălin Botezatu şi-a dat cu părerea despre evenimentul care numai pe Digi Sport şi Cartoon Network n-a fost mediatizat. Nu dau doi bani pe comentariile băiatului ăsta, dar mă deranjează să-l aud că a fost cucerit de decolteul miresei, când prin târg se aude altceva. Decolteul nu-i totuna cu şliţul, să ne înţelegem!

* Şcoala autohtonă este de mult plecată la nuntă. Iată ce rezultate avem la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului: patru din cinci elevi au picat cu brio! Or ministresa Cati Andronescu insistă şi anunţă o nouă procedură pentru 2013. Zice-se că examenul va fi diferenţiat, în funcţie de profil. Cu alte cuvinte, îşi recunoaşte gafa de acum câţiva ani, când a desfiinţat şcolile profesionale. Madam, nu este obligatoriu ca orice loază să aibă Bac, de ce nu-ţi este clar? Dar dacă te ţii de glume, aşa cum faci de fiecare dată când ajungi la ministerul acesta păcătos, îţi propun câteva titluri pentru absolvenţi. Deoarece ne este clar că aceasta este ţinta, ca toţi elevii să ia Bac-ul, iată ce distincţii s-ar putea oferi: Gigel ia Bac-ul total, Florinel se duce la taică-su şi la mumă-sa cu Bac-ul parţial, Neluţu merită felicitări pentru Bac-ul pe alocuri, iar Ginuţa este demnă de admiraţia colegilor pentru Bac-ul de complezenţă. E bine aşa, Abramburica? Toată lumea cântă şi aplaudă.

Citit 698 ori Ultima modificare Duminică, 02 Septembrie 2012 16:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.