Clasa dero de la şcoală

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

*Nu-mi vine să cred că-i pot da dreptate premierului Victor Ponta. Ptiu, ptiu! Ce-oi fi mâncat? Sunt sută la sută de acord cu el că cea clasă zero este o idioţenie. Mă rog, copilotul plagiator a folosit termenul de „harababură” care-i mult mai aplicat. Ideea lui Daniel Funeriu, fostul ministru al Educaţiei, merită premiul de gândire la fără frecvenţă. De fapt, omul poate a vrut să patenteze clasa dero, aia care spală de tot creierul micuţilor înainte de a lustrui băncile şcolii. 

* Pot să exemplific harababura pomenită de soţul Dacianei Sârbu. La şcoala frecventată de unicul urmaş al subsemnatului au fost amenajate, ca-n toate unităţile de învăţământ din ţară, săliţe şi sălişoare pentru clasa zero. Sala de sport s-a transformat pe jumătate pentru a facilita apariţia unei noi cutii cu nume de sală de cursuri, chiar şi sufrageria de oaspeţi a şcolii – i se mai zice sală de festivităţi, dar sună prea lemnos – a păşit pe aceeaşi cărare tâmpită. Noroc că n-au putut dezrădăcina ăştia vasele de toaletă că până şi interesul ancestral al WC-urilor ar fi fost înstrăinat...

* La anul se poate şi mai bine, doar a revenit în sistem Abramburica, această Funeriu cu sarafan. Nici madam Cati nu poate fi graţiată, doar a desfiinţat şcolile profesionale, a propus admiterea la Facultate chiar şi fără diploma de Bac. E la fel de bine intenţionată, că nu-mi permit să insinuez altceva. Are o pregătire corespunzătoare, doar garanta Vanghelie pentru dânsa, nu-i aşa? Aşadar, din anul şcolar 2013-2014 propun să inventăm clasa -1, deci să desfiinţăm şi creşele. Să meargă plozii patriei cu pamperşi pe ei în fabrica de şlefuire a viitorilor oameni de bază ai naţiei!

* Atenţie mare la Taz! Adolescentul sucevean care a luat Bacalaureatul direct din pârnaie a mai bifat o premieră de excepţie pentru învăţământul Mioriţei. Bogdan Vlăduţ Donişan, zis Taz, şi-a depus dosarul la Academia de Studii Economice Bucureşti şi a fost admis la buget la Facultatea de Marketing. Iar el tot la mititica dă cu mătura momentan. Adică face două facultăţi: e la zi după gratii şi o va urma pe a doua la fără frecvenţă.      

Citit 734 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Septembrie 2012 21:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.