Poliţia cu balegă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Campania electorală a lui Crin Antonescu face ochi. Fostul interimar de la Cotroceni s-a decis unde va candida la alegerile parlamentare din decembrie. E limpede că liberalul nu se va întinde mai mult decât îi permite plapuma: va cerşi voturi în sectorul 3 al Capitalei. Singura problemă a lui Crin este că exit-poll-urile vor fi date publicităţii prea târziu, în noapte...

* George Maior, şeful SRI, declară că România se află pe harta unor organizaţii teroriste importante. Pagubă-n ciuperci, dacă trebuie să ne raportăm la forma potenţialelor probleme. La formă, nu la fond, da? Geniştii ştiu la ce mă refer.

* Cristian Boureanu, un băiat care parcă era prin PDL, a împărţit sarmale cu nevastă-sa, Valentina Pelinel, în perspectiva scrutinului din această iarnă. Ş-apoi unde putea să umble cu blidele pline de sărmăluţe dacă nu în Moldova extremă? Aţi ghicit! Boureanu şi fostul top-model şi-au suflecat generozitatea la Huşi, în judeţul Vaslui. Pesemne că sărăntocii vasluieni au bolborosit ceva de genul: „Uăi, bani di sarmali n-am, dar macar o bucătăreasî di asta tot îmi ieu!”

* Bucureştiul a lansat ieri Poliţia Călare, o instituţie cu bălegar. Adică se ia un agent, se urcă pe un armăsar pur sânge şi se pune de-o plimbare prin parcuri, pe trotuare pentru rarefierea fenomenului infracţional. Putem spune că băieţii cu caschetă au motive serioase de a da din coadă. Dar dacă nu vor pune mâna pe bagabonţi, se va numi că au făcut-o de balegă.

* Dacă tot ne-am pricopsit cu Poliţia Călare, mă întreb unde va fi purtat câinele-lup? Va fi ţinut tot în şa, va sta în braţele poliţaiului? Bine că măcar se îmbogăţeşte vocabularul „oamenilor legii” cu sintagma „Să trăiţi, dom’ comisar! Suntem călare pe situaţie!”

* Un grup de italieni cere pe Facebook ca România - o ţară de „rromi şi infractori” - să fie dată afară din Uniunea Europeană. Reacţia compatrioţilor, mult mai deştepţi decât macaronarii, nu poate fi decât următoarea: „Băi, pupa-ne-aţi extracomunitarul! Ştiţi voi care...”      

Citit 941 ori Ultima modificare Luni, 08 Octombrie 2012 22:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.