Cucerirea lui Gogu-votanistul

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Am ieşit ieri cu maşina pe la 10 şi ceva. Dimineaţă, fireşte. Înainte de a părăsi parcarea, mi-au intrat în ochi două-trei afişe electorale cu cerşetori de voturi. Mi-am frecat obloanele de se hlizeau irisul şi corneea şi am plecat cu a doua de pe loc. Ajung la prima intersecţie: tot prioritate de dreapta, dar alte figuri de pomanagii. Până şi miopia-mi se crăcănase de râs. Pedalez acceleraţia şi ambreiajul până la un anume semafor de unde se iţeau alte chipuri de manglitori. „Mă, ce dracu, o fi venit sfârşitul lumii?”, mă întreb eu, circumspect. De fapt, nenorocirea era şi mai mare. Începuse campania electorală.

* Singurul aspect pozitiv al campaniei electorale este că, timp de o lună, nu mai vedem la TV candidaţi de tipul lui Gigi. Ei vor behăi doar în talk-show-uri electorale, emisiuni la care oricum nu mă voi benocla. Trăiască National Geographic şi Playboy TV!

* Dacă tot nu vor mai avea voie să ofere alimente, băutură sau bani, candidaţii au ocazia de a le da muritorilor de rând pungi cu aurolac. Pungi ştanţate cu figura parlamentariabilului. Îi calmează nevoile fraierului cu drept de vot şi nici nu încalcă legea. Aurolacul nu-i nici aliment, nici şnaps şi nici valută, deci mi se pare cadoul perfect pentru alde Gogu-votanistul.

* Mi-aş dori ca electorul român să aibă alte capacităţi. Să le dea peste nas băieţilor care le zâmbesc din afişe. Aş vrea ca anatomia - nu numai codrul - să fie frate cu mioriticul. Aceasta să fie tipologia alegătorului, să i se spună ERECTOL!

* Lansarea programului de guvernare al uniunii care îi dă la gioale lui Băsescu a fost acompaniată de imnul României, varianta ciopârţită. Adică fără versul „Triumfător în lupte, un nume de Traian”. Nu înţeleg de ce oamenii ăştia fug de cel Traian. Să-i schimbe, nene, numele! Să fie aşa: „Triumfător în lupte, un nume de William”. Rimează şi parcă există unul de i se mai zice şi Brânză.

* Nemulţumită de votul uninominal, actriţa de filme macre Alina Plugaru propune introducerea votului în grup. Avantajul votului în grup este că, dacă ai treabă, poţi să pleci acasă.

Citit 664 ori Ultima modificare Vineri, 09 Noiembrie 2012 18:28

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.