Fotbalul românesc e pârnaie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

*Campania electorală este în desfăşurare şi mai avem parte de o fumigenă. După chiloţăreala şefului DIAS Constanţa (apropo, individul va fi pensionat ca să joace în continuare ţonţoroiul la şoriciul gol), a apărut ştirea cu mega-condamnările din fotbal. Aoleu, alde Copos, Borcea, Becali (nu şi Gigi), Meme şi Gică Popescu strâng vreo 40 de ani de ocnă, unii cu executare, alţii folosindu-se de un termen la el acasă în ţurcă, suspendare. Sunt convins că niciunul dintre băieţii care mănâncă un cozonac rumen din chişcă nu-l va urma pe Bombonel la Jilava. Nici la Rahova, niciunde. Mai există o cale de atac, deci vorbim despre un subiect tăricel şi cam atât. Între timp, maşinăriile de vot îşi pornesc motoarele, iar sacoşele cu pomeni încep să pută. Mâine-poimâine se face 9 decembrie şi se împarte caşcavalul suprem. Dar – nu-i aşa? – avem puşcăriabili şi în şoibal. Nene, dacă-s vinovaţi, să iasă de acolo când s-o întoarce Mădălina Manole, dar mă tem că toţi se vor alege cu suspendări. Până când ne vom dumiri cine şi cum va fenta zuhaus-ul, ne vom trezi cu Parlamentul plin ochi. Și cu un nou Guvern, şi cu rahatul până la buze. Foştii turnători candidează şi în decembrie, nenicule, şi – mai grav – vor pune iarăşi mâna pe imunitate. Haideţi să-i votăm ca să-i scăpăm, săracii, de emoţii!

* Pentru că subiectul cu pârnaia este delicios din cale-afară, putem să ne facem că suntem glumeţi. Şi extragem următoarele concluzii, pupa-ne-ar Nenea Iancu, dacă şi-ar recâştiga mandatul de pământean:

1. Fotbalul românesc e pârnaie. Se vede cu ochiul liber numai dacă urmăreşti campionatele civilizate din Spania şi Anglia.

2. Nu ne mai calificăm la turneele finale deoarece defilăm cu puşcării de fotbalişti giraţi de puşcării de conducători.

3. Bombonel s-ar bucura să-l aibă coleg de celulă pe Cristi Borcea, unul dintre condamnaţi. A auzit că ăsta ar fi avut probleme cu mercurul.

4. Mingea sare mult mai mişto peste gardul penitenciarului decât chiftelele aruncate de familia deţinutului.

5. Dacă cei opt băieţi din fotbal vor ajunge dincolo, vom avea o uriaşă ocazie de a câştiga Campionatul Mondial destinat puşcăriaşilor.

Citit 530 ori Ultima modificare Marți, 13 Noiembrie 2012 15:06

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.