Încrucişarea candidatului cu rasa umană

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Vreţi nişte praf în ochi, olecuţă de ceaţă înainte de alegeri? Iată la ce s-au gândit aleşii neamului prost: viitorii parlamentari nu vor mai locui la hotel, ei vor încasa o anumită sumă pentru a-şi găsi un acoperiş ceva mai ieftin, adică o chirieee. Cum în limbaj popular, chiriaşul este păduchele capilar, asistăm la o reparaţie morală pentru alde noi, ăştia de pe margine. Ce păcat că nu-i decât o promisiune electorală!

* Trăşculescu de la Vrancea apare şi ca personaj de stenograme: „Am mare nevoie să devin deputat şi o voi face cu orice preţ”. Măcar e cinstit băiatul. Nu promite, nu camuflează marea cu sarea, ci bate cu pumnul în masă. El va fi cu orice preţ, fraierilor care credeţi că fetei ăleia mari, pe nume Constituţia, chiar îi pasă de voi. Aveţi un drept prevăzut prin Abecedarul fundamental? Da, sigur, amăgiţi-vă în continuare! Grijă mare: pe 9 decembrie ne bărbierim, ne ferchezuim şi mergem în haită să aplicăm ştampila. Aşa face o turmă civilizată.

* Simt furnicături horror, mă înghite urticaria când văd sloganuri electorale pe bază de „oameni”. Zilele trecute, în trafic aflându-mă, mi-a sărit în ochi un banner vomitiv care promova ajutorul adus „oamenilor” prin votul care trebuie avortat în decembrie. Ce treabă are candidatul, oricare ar fi el (dar mai ales în cazul de faţă, nu spui cine, persoană importantă), cu rasa umană?

* Un preot hunedorean a demisionat din funcţia îndrăgită de Dumnezeu pentru a candida la Parlament. Pe scurt, marketingul spune următoarele despre această istorie: părinţelului nu-i mai ajungea sutana, el cocheta deja cu miarele.

* O duduiţă de 23 de ani din Teleorman, secretara jupânului Dragnea, femeie cu experienţă în dans pe la petrecerile partidului, are şanse uriaşe de a intra în Parlament. Cu imunitate, nu ca să-i ducă un pachet cuiva. O cheamă Cătălina. Deja m-am emoţionat. Mi-am adus aminte de Luceafărul lui Eminescu... Iar Cătălina noastră, pupa-i-am contemporaneitatea, chiar pare o copilă vicleană de casă, vorba poetului. Succes, fetiţo!

Citit 532 ori Ultima modificare Joi, 15 Noiembrie 2012 15:59

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.