Bombardeaua bate bormaşina

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Trăsnaia care imită în Fâşia Gaza instalaţia bradului de Crăciun - evident, la o scară mult mai mare - nu mai este o glumă. Mă rog, nu ştiu dacă există un al doilea idiot, în afară de mine, care a pus sub semnul anecdoticii răzbelul dintre israelieni şi alde Hamas. Noi o tot dăm înainte cu cel 9 decembrie, am împânzit oraşele cu specii zâmbind, iar la vreo 2.000 de kilometri distanţă de Bucureşti sună bombardeaua mai tare decât bormaşina autohtonă. Or acest aspect nu poate fi trecut uşor cu vederea de românaşul iscusit. Să te ţii când ne-om enerva noi: să vezi cum tragem jaluzelele, ca la Revoluţia din ’89, şi ne holbăm la conflagraţie de numa-numa! Diferenţa dintre un potenţial conflict inter-ţări cu tupeu mondial şi răzmeriţa de acum 23 de ani e lesne de remarcat: acum avem telecomandă şi HD, bre!

* Premierul Victor Ponta a ajuns la o concluzie hazlie, ceva à la Marian Vanghelie după ce a consumat coperta unui bestseller semnat de Sandra Brown: „Traian Băsescu este o Elena Udrea cu pantaloni.” Oare numai mie mi se pare un compliment deşănţat? S-a îndrăgostit copilotul de marinar? Elena Udrea cu pantaloni? Cu pantalonii cui, nene?

* Apropo de obiecte vestimentare. Norica Nicolai, o dulceaţă de femeie (oare cum o suna în gura dumisale inefabilul „Te iubesc, dragostea mea!”?), a declarat că a venit timpul ca România să nu mai stea sub fustele Angelei Merkel. Dacă memoria nu-mi joacă feste (feste, nu fuste!), zic că n-am văzut-o niciodată pe madam cancelar cu fustă... Bine, invidioşii vor insinua că pozez în gigolo de Schengen, dar la altceva mă refeream, neortodocşilor! Merkel apare mai mereu în pantaloni, deci nu poate fi o Elena Udrea. Aşadar, doamnă Norica, nu prea vă pricepeţi la lucruri femeieşti, şi anume la harnaşament!

* Regret că trebuie să fiu mitocan până la capăt, dar nu pot lăsa tastatura în pace fără s-o mai înţep o dată pe tanti Norica. Distinsa liberală a anunţat că adversarii săi politici pregătesc „acţiuni aproape violente”. Ce-i aia „aproape violent”? Există sintagme de genul „foarte mort”, „senzaţional de viu” şi „aproximativ votat”?

Citit 658 ori Ultima modificare Luni, 19 Noiembrie 2012 15:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.