4 martie 2013, cutremurul rezistă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Astăzi este 4 martie, însă băieţii şi fetele fără inspiraţie de la TV au început de ieri să dezgroape subiectul cutremurului din ’77. Nu există 4 martie la români fără să nu bată ăştia apa în piuă pe marginea zgâlţâielii din vremea în care pâinea şi uleiul încă nu erau raţionalizate. Iar povestea nu poate fi captivantă până nu apare şi un invitat cu cartea de muncă la Institutul pentru Fizica Pământului... „Nu vom avea un seism de mare intensitate în perioada următoare”, spune specialistul, moderatorii se relaxează şi aşa mai trece un 4 martie. Poate că ar trebui să fabricăm şi o statuetă în cinstea evenimentului - să fie Monumentul Cutremurului Neprevăzut şi Mai Cântat Decât Lerul lui Hruşcă.

* Germania ne-a arătat ieri pisica. Sau, mai degrabă, şobolanul. Ne temeam că Olanda se va opune intrării României în Schengen, însă acum avem de-a face şi cu naţiunea reprezentată de Angela Merkel. Nasol. Dacă nu pupăm spaţiul inundat de lapte şi miere, nici maşinile nemţilor n-o vor face. Pentru amatorii de parcuri auto care nu cunosc realităţile economice de pe continent, „bemveurile” lui alde Hans sunt de mult în România.

* La extragerile loto de joi, momente transmise în direct de televiziunea naţională, ar fi cântat o fată neechipată corespunzător. Mai exact nu avea chiloţii pe dânsa şi, culmea, i se mai şi zice Bijou. Adică Bijuterie. A ieşit scandal, dar eu văd o legătură strânsă între bikinii lipsă ai destrăbălatei şi emisiunea de noroc: dacă vii cu şapte perechi de izmene pe tine, pe naiba mai nimereşti numerele norocoase.

* Ion Iliescu a împlinit ieri 83 de ani, vârstă la care - ca un bunic fără nepoţei şi dornic de ei (vai, ce rimă nereuşită!) - ne poate povesti la gura sobei cum a fost cu mineriadele alea în care săreau bărbile şi ochelarii intelectualilor de se prăpădeau de ciudă bâtele ortacilor. Nea Nelu, nu te da lovit şi matale!

* Un sat din judeţul Mehedinţi este terorizat de nişte vulpi care, fireşte, se dau la găinile localnicilor, nicidecum la creditele acestora. Hai să nu facem fiţe că iarăşi se supără industria farmaceutică şi ne trimite o aviară perfectă!

Citit 1306 ori Ultima modificare Duminică, 03 Martie 2013 13:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.