Cocoplata, adică plata în coco

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cazul bentiţei de la Covasna a devenit subiect. Pe scurt, o elevă şi-a înnobilat coafura cu o bentiţă tricoloră chiar de ziua maghiarilor de pretutindeni. Fata se afla la şcoală, în Covasna, iar Covasna – conform Wikipedia – se află în România. Profesorii, directorul unităţii de învăţământ, ba chiar şi inspectorul şcolar din zonă s-au arătat cuprinşi de urticarie. Au înghesuit biata fată, au ameninţat-o, deşi cu toţii se aflau pe teritoriul României. Cu riscul de a mă repeta: domnişoara nu-şi pusese chiloţii în cap, ci însemnul naţional, dar pe la Bucureşti se doarme cu poftă. Treziţi-vă, nene, c-o să ne ceară ăştia buletinul la intrarea în pasul Oituz şi din părţi kurtos-kalacs!

* Iarna a revenit în ţară exact ca mătuşa din Italia care înnegreşte reclamele stupide la înnălbitori. Eram pregătiţi pentru altceva, ghioceii aproape că se dădeau copaci, cauciucurile de sezon rece hibernau în başcă, iar sania îşi lingea liniştită rugina... Probabil că este o cerere expresă a televiziunilor cărora li se lungesc urechile după câte o crimă ca lumea. Iar dacă n-ai omucideri sau violuri, măcar să spargi audienţele cu inefabilul titlu „Iadul Alb s-a întors”.

* Este oficial: va fi introdusă coplata în sistemul medical. Dar nu-i destul. Ca să-şi schimbe şi domnul ministru Nicolăescu bolidul, va fi inventată şi cocoplata. Adică plata în coco, moneda universală a deţinătorilor de valută.

* Designerul de chiloţi Cătălin Botezatu s-a îndrăgostit subit de Valea Jiului. O fi auzit probabil că acolo sălăşluiesc mulţi mineri. Or, scuzată-mi fie nesimţirea, sexul cu mineri nu-i interzis.

* Ieri a fost Ziua Mondială a Poeziei. Economic vorbind, taxele şi impozitele româneşti frizează lirismul.

* Coreea de Sud va interzice fustele scurte. În schimb, Nordul, fără să cunoască decizia celor din Sud, doar interzice.

* Am şi o veste pentru amărăşteni, pentru cei care frecventează economatele şi reţetele compensate. BMW va lansa modelul X4 în anul 2014. În caz că nu se retrage la depou, vă urez călătorie plăcută!

Citit 1091 ori Ultima modificare Vineri, 22 Martie 2013 15:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.