La Posada i-am bătut dintr-o fază fixă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Diseară avem o grămadă de treabă. Ne blocăm în cârciumi, livinguri, oriunde există un televizor cu antena orientată către unguri. Habar n-am ce va ieşi în meciul de fotbal de la Budapesta, îmi rămâne însă în memorie cea mai clară victorie împotriva vecinilor de la vest. În 1330, selecţionata lui Basarab I i-a martelat la Posada dintr-o fază fixă: ai noştri stăteau întinşi şi dădeau cu pietre.

* Biserica Ortodoxă din Cipru îşi donează averile pentru a scoate ţara din criză. Aoleu! Parcă vezi că şi Preafericitul preia modelul şi ne trezim peste noapte acţionari la Trinitas TV...

* Scriitorul Mircea Cărtărescu susţine că în România se poartă un crâncen război împotriva intelectualilor. Declaraţia a fost făcută peste hotare, la AFP. Corect, altfel nu înţeleg de ce Vanghelie nu poate ajunge primar general la Bucureşti, iar Niculeasca Mizil să nu facă pureci altfel decât cu dosare penale.

* E oarecum legată de ştirea anterioară. Premierul Ponta afirmă că nu este îngrijorat de migraţia forţei de muncă, ci de plecarea creierelor. Păi, nu anunţa Florin Salam că se va stabili în altă ţară?

* Acelaşi Ponta anunţă că toţi miniştrii patriei – Doamne, apără-i şi păzeşte-i cu firma Matale de pază şi ordine! – se vor plimba numai cu maşini fabricate în România. O fi auzit Victoraş că Mercedes vrea să-şi deschidă o fabrică pe la Huşi, iar Audi la Crevedia...

* Ministrul Agriculturii se laudă că laptele n-a fost niciodată mai sigur ca astăzi. Domnule Daniel Constantin, băi subalternu’ lu’ Voiculescu: şi salamul de Sibiu e mai sigur ca niciodată! Prea mult se vorbeşte despre lapte, însă nimeni nu pomeneşte celălalt termen chintesenţial, recte mierea.

* Pricopie de la Educaţie le dă sfaturi managerilor de instituţii de învăţământ: „Şcolile au probleme cu violenţa. Să scăpăm de reflexul de a ascunde sub preş!”. Bine c-au fost montate camere de supraveghere peste tot doar ca să mai trăiască nişte firme din domeniul IT... Cred că s-ar impune instalarea de webcam-uri şi sub preş. Mai întâi la Guvern şi Preşedinţie.

Citit 781 ori Ultima modificare Joi, 21 Martie 2013 16:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.