Decontarea moarte n-are

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Abia m-am mai putut zgâia la meciul de handbal după ce am auzit că deputaţii au decontat un milion de euro pentru birourile parlamentare, şi asta numai în luna februarie. Mai mult decât atât, am observat că printre cei mai vărsători de lovele s-a numărat un gălăţean, deputatul Pâslaru, despre care n-am auzit să fi iniţiat vreun proiect de lege (e drept, nici nu prea ştiu carte). În schimb, omul a pus Camera să-i rezolve bugetul cu 9.436 de lei, „cheltuieli cu bunurile şi serviciile biroului parlamentar”. Bine că măcar este menţionat undeva, se aude şi despre Galaţi într-un fel: pe lângă atâtea proteste pe la combinat, cozi la bilete şi borcane introduse în rect, apare şi o decontare de o sută de milioane de lei vechi. Bravo, dom’ deputat, ţine-o tot aşa!

* Mi-am adus aminte de o vorbă pe care o toceam în copilărie, însă ea merge adaptată. Suntem în mileniul al treilea, apucăturile sunt altele, aşadar: decontarea moarte n-are!

* Apropo de handbal. Au jucat Oltchim şi Gyor din Ungaria, partida a fost spectaculoasă (sau nu prea, vorba unui artist necunoscut din republică), au câştigat sportivele maghiare, dar - Doamne - cât de frumos ar fi un joc de fete pe semicerc dacă n-ar comenta apucaţii ăia de la Digi Sport! Când marca formaţia vizitatoare, nici nu băgai de seamă, în caz că te chinuia şi altă activitate, dar dacă înscriau ale noastre - chiar şi pentru scorul de 2-7 (doi la şapte) - se rupeau difuzoarele televizorului: „Goahahagahahagooooolllllll!” Asemenea onomatopee nu găseşti nici la zoo. Atâtea istericale pentru nimic... Între timp, câte-un parlamentar mai deconta în linişte o sumă. Mică, mijlocie, ce mai contează? Cu acte doveditoare, totul legal. Hai România!

* Zi de zi ne întrebăm dacă va începe or ba războiul în Coreea de Nord. Sau, cel puţin, din acea zonă a planetei. Cred şi sper să nu fie decât un moment publicitar al fălcosului ajuns dictator peste noapte - ar trebui să aibă arme cât pentru un teleshopping, nimic mai mult, în comparaţie cu Statele Unite. Bine, bine, dar vă veţi întreba de ce SUA tot agită băţul prin gard... Extraordinar, dar d-alde Mc-Doamne-iartă-mă nu-s buni şi la nord-coreeni?

Citit 738 ori Ultima modificare Duminică, 07 Aprilie 2013 12:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.