Antrenor cu nume de Manea

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu toată lumea consumă ceea ce se cheamă spectacol al Ligii I de fotbal. De multe ori, noţiunea de spectacol este folosită aici în mod abuziv - e ca atunci când se scălâmbâie vreunul la televizor şi mi se inoculează necesitatea de a-l urmări doar pentru că genul programului ar fi „comedie”. Prin urmare, trebuie să precizez că episodul de duminică seară de la Bistriţa, acolo unde un antrenor de fotbal şi-a articulat propriul ofiţer de presă, ameninţând cu K1-ul şi un ziarist, este particular. Ca în orice domeniu, există şi indivizi care sar gardul şi care râd la lună. Cazul de faţă a fost poluat de Nicolae Manea, zis şi Năică, un fost jucător de fotbal, actualmente antrenor al celei mai slabe echipe din campionatul românesc.

Solicitat pentru interviuri la finalul unui joc pierdut cu 5-0, Manea s-a transformat în grosu’ ş-arţăgosu’, luându-l la şuturi pe angajatul clubului responsabil cu activităţile de presă. Vezi Doamne, era vinovat tânărul purtător de cuvânt pentru bătaia soră cu încarcerarea încasată de propria-i formaţie. Ca o paranteză, îl cunosc bine pe Ionuţ Capotă, victima lui Năică-fără-etică: e un copil civilizat, un ardelean bine crescut, care n-ar deranja nicio latură din pătratul care sălăşluieşte în capul profesionistului de pe banca tehnică a Gloriei Bistriţa.

Culmea nesimţirii a fost atinsă de Năică în momentul în care se scuza că i-a tras un şut ofiţerului de presă (şi una după cap, aşa, ca de la egal la egal, cordial). Vomitivă atitudine! Căuta să dea vina tot pe amărâtul care picase la mijloc, şi victimă perfectă, şi instigator. „A fost o reacţie la nervi”, a mormăit bipedul cu apucături de patruped, moment în care un jurnalist local, Adrian Linca, l-a pus la zid, aşa cum merita: „În fiecare zi, în fiecare secundă, vă voi cere demisia pentru acest gest!” Ce credeţi că s-a întâmplat în creierul brutei în acele clipe? În loc să redevină uman - oricine îşi poate pierde cumpătul - Năică l-a ameninţat pe ziarist, spunându-i că-i va rupe şi celălalt tendon, şi puţin a lipsit să-i sară în cap. Sinistră fiinţă! Bravo ţie, Adrian Linca!

Colac peste pupăză, Gazeta Sporturilor, publicaţie de specialitate cu ani grei în spate, a încadrat golănia de la Bistriţa în categoria „faze tari, de tot râsul”, premiind carevasăzică slinul caracterial afişat de Manea. Halal, presă, merităm cu toţii ş-un cap în gură de la Năică!

Citit 487 ori Ultima modificare Luni, 22 Aprilie 2013 16:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.