Măgarul pascal şi jarul

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Prea multă iepureală şi de Paştele tocmai consumat! Am înţeles că era nevoie de o mascotă pentru sărbătoarea asta, că renul Rudolf nu putea să acopere şi maratonul alimentar de după Înviere, dar orişicât, bre! Din cauza comercialului fără de care nu mai există niciun praznic, am ajuns la următorul dialog cu fiu-meu: „Tati, vine iepuraşul? Aşa am văzut la televizor. / Nu, dragul meu, ăla nu-i iepuraş, ci un măgar. Măgarul care deturnează atenţia de la adevăratele valori creştine.” Vă place cum îmi educ odrasla?

* Parcă n-am mai văzut ştiri ca-n alţi ani cu îmbuibaţi de alcool şi drob, iar asta-i de bine. Pe naiba, îmi suflă conştiinţa: e sărăcie, altfel ne-am fi aruncat la fel de tare pe bunătăţi. Apropo de asta, am auzit-o chiar după Înviere. Un cerşetor m-a abordat cu tupeu de sărbătoare, încercând să mă sensibilizeze: „Domnu’, daţi-mi şi mie un bănuţ, acolo, să mănânc ceva de Paşte!” Am mizat pe sinceritatea lui şi, dacă mă ajută memoria, aurolacul nu-i considerat produs rupt din fenomen...

* Presa străină scrie că, dacă micii vor fi interzişi, România va fi cuprinsă de imense proteste de stradă. Băi jurnaliştilor de la ei, în caz că aţi fi fost atenţi, aţi fi văzut că pe 1 Mai s-a lăsat cu nenumărate mitinguri pe bază de mici cu muştar. Şi s-a strigat exact ca la orice protest de carosabil: „Jos, jos, jos! Jos, mai jos cu grătarul, că s-a calmat jarul!”

* Ziua de ieri a ieşit nasol dintr-un motiv foarte serios. Deputaţii fost-au nevoiţi să revină la muncă, deci prima marţi din luna mai a fost neagră atât pentru ei, căci fură obligaţi să-şi care la birou cutiile abdominale, dar şi pentru noi, că trebuie să suportăm consecinţele.

* Conform unui sondaj recent, cel mai simpatizat politician din România este Victor Ponta. Procentul de popularitate al premierului este frumuşel - 62,1 la sută - dar printre fanii săi se numără şi Traian Băsescu. Or asta-i de naşpa. Crin subscrie.

* O altă veste groaznică. Până la toamnă s-a terminat cu Suleyman Magnificul. Cu alte cuvinte, românii s-ar putea apuca de treabă. Vor schimba pe teleshopping.

Citit 662 ori Ultima modificare Marți, 07 Mai 2013 13:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.