Cristoiu, cu pluguşorul la Gigi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Carevasăzică, nu-i pentru cine se pregăteşte, ci pentru cine se nimereşte. E o zicală, n-am reinventat eu craterul din covrig. Dar pot spune că a fost mişto perdeaua de fum dinaintea zilei de luni: toţi consumatorii de fotbal şi justiţie aşteptau sentinţe dodoloaţe pentru impresarii şi managerii din domeniul băşicii, însă a picat Gigi în dosarul terenurilor. De data asta e aproape sigur, canalele de sport, fără aserţiunile lui Becali, sunt bântuite de spectrul falimentului...

* Apropo de condamnarea lui Becali. Am ascultat multe păreri la cutia cu mileu (ascultat, nu văzut, că aveam alte treburi de făcut), dar nu mi-e greu să stabilesc cel mai stupid panseu în cazul fostului oier încarcerat. Maestrul Ion Cristoiu, inventatorul găinii născătoare de pui vii, şi-a dat arama pe faţă: de la conducătorul tabloidului anilor ’90 la eticheta de scriitor şi analist politic e cale lungă, monşer. Mai ales că România nu are autostrăzi ca să parcurgem distanţele în timpi cât mai buni. Jurnalistul s-a arătat indignat că patronul Stelei a primit trei ani, ca promoţie din partea instanţei, şi a venit cu argumente, nu cu mâna goală: „Gigi avea tot dreptul să încerce să înşele statul. De ce să fie condamnat? A vrut şi omul să facă o şmecherie, l-a tentat. Să plătească doar cei care reprezentau statul în acea tranzacţie cu terenuri!” Maestre, nu gândeşti rău, aproape că poţi patenta şi alte minuni ontologice: raţa cu genunchi, omida cu fixativ şi melcul cu garsonieră. Sper că n-a făcut prozeliţi în cele câteva minute în care se dădea cu posteriorul prin studio că Gigi e nevinovat. Aici să ţintească oare reclama aia cu fătălăul care zice că e cetăţean european şi are drepturi? Becali avea dreptul de a încerca să tragă statul pe sfoară doar pentru că nu e african? Nea Cristoiule, recunoaşte! Ai fost cu pluguşorul la Gigi de Crăciun?

* Altă făptură prezentă des la TV, madam Monica Tatoiu, ne-a servit un sofism cu care s-a încălţat şi Bombonel luna trecută, la eliberare. „Ce câştigă statul român prin condamnarea domnului Becali?”, s-a întrebat retoric vânzătoarea de cosmetice. Îmi permit să răspund eu, chiar dacă n-am fost invitat în emisiune: 1. Dacă ai comis infracţiuni, trebuie să te duci la răcoare fără ca ţara să aibă ceva concret de câştigat; 2. Da, România a câştigat un exemplu; 3. Vezi-ţi de sprayurile matale!

Citit 872 ori Ultima modificare Marți, 21 Mai 2013 13:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.