Şcoala, o casă de toleranţă zero

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pufuleţii! Angry Birds! Sutieneee! Iată înşiruirea modernă a brizbrizurilor, asta după ce strigarea „ace, brice şi..., lame şi chiloţi de dame” a făcut carieră pe vremea lui Nea Nicu, mai ales prin talciocuri. Păi, ce altceva a devenit şcoala românească? E o piaţă de prostioare, vechituri fără valoare (termenul de vintage nu se va pupa niciodată cu bişniţarul din talcioc), un teren viran cu suflete, multe dintre ele pătate iremediabil. Bacul de anul acesta părea să scoată PSD-ul în sus, ca pe untdelemn - existau scorurile chipeşe de la Evaluarea Naţională. Bănuiam că se lucrează la asta, că unii vor să cosmetizeze rata de promovabilitate... După ce nişte profesoare au fost prinse cu şpaga la sutien, s-a terminat însă cu credibilitatea. Subiectul este prea gras ca să trec bătând din palme la următorul:

1. Şpaga la sutien este sinonimă cu o rată de promovabilitate ţâţă de mâţă. În cartier aşa i se zice, nu vă mai ruşinaţi degeaba!

2. Striptisul educaţional ne va duce dracului la râpă. Păcat de ţara în care locuim, e toată numai lapte şi miere. De fapt, sutien şi miere.

3. Profesoarele cu mita în lenjeria bustului şi-au asumat aprecieri din peisaj, ceva de genul „Ce bine arată doamna, ce frumos proporţionată este!” Totuşi, ideea era că doamna arată bine subiectele la limba română, nu neapărat din punct de vedere anatomic.

4. Culmea este că liceul la care au apărut cele mai mari fraude, inclusiv astea pe bază de furou şi chiloţi tetra, a fost frecventat pe seară şi de primarul de sector Marian Vanghelie. Hei, nu l-a vizitat după ce plecaseră toţi din instituţie, i-a călcat pragul la seral, la vreo 30 de ani de la vârsta care-i recomanda clasele a unşpea şi a douăşpea. Şi ce vină poartă Dimitrie Bolintineanu, de ce a fost botezat liceul ăsta cu numele unui mare poet? Să-i zică, bre, Liceul „Marian Vanghelie”, e mai practic aşa, başca văd că practica îi scoate-n faţă p-ăştia!

5. Directoarea liceului, ridicată din vole de anchetatori, are un trecut la fel de glorios. Tot la sutien s-a lăsat femeia cu ocazia unui banchet (sau bal al bobocilor), madam sărind cu viteza hormonilor să-i dezbrace pe elevii săi! Şi o mai cheamă şi Costica Vărzaru, probabil i-o fi eşuat tentativa de schimbare de s..., sutien. Şcoala, ce casă de toleranţă!

Citit 764 ori Ultima modificare Marți, 02 Iulie 2013 15:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.