Guvernul ne dă numere. Zilnic

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Chiar nu-i de glumă, cum e posibil să le dai elevilor de-a douăşpea George Călinescu şi Mihail Sebastian în proba scrisă la limba română? Ce Bac mai e ăsta? Credeţi că ei nu s-au prins de şmecherie? Toată lumea care a terminat liceul ştie că prenumele real al lui Călinescu este Florin, de unde şi serialul de comedie „Tanti Florica”. Celălalt, Mihail şi nu-mai-ştiu-cum este sută la sută invenţie, nimeni nu l-a găsit în nicio manea. Aoleu, ce gafă! Sebastian a scris piesa „Steaua fără nume”, tot un fel de „Steaua e numai una”. Free Gigi, băi!

* Atunci când vor, părinţii pot fi mai ipocriţi şi decât profesorii, or asta e performanţă de rang planetar. Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar consideră că nu se poate vorbi despre subiecte uşoare sau grele la Evaluarea Naţională de săptămâna trecută. Şi asta pentru că au ieşit rezultate neaşteptat de bune, promovabilitatea situându-se aproape de 80 la sută. Asta-i notă personală, în comunicatul Federaţiei de Asociaţii de Proprietari de Copii lipsind argumentul pe care până şi Azorel, cel care papă câteodată caietul de teme, l-a mirosit. Dacă scorurile ar fi ieşit pe la 35 de procente, cu toţii şi-ar fi arătat premolarii la Pricopie de la Educaţie, i-ar fi pus în cârcă faptul că subiectele sunt, de fapt, pentru nepoţii tocilari ai extratereştrilor din constelaţia Andromeda, colţ cu Cassiopeia.

* Nu mai spun că ocaua cea mare de la loto 6 din 49 n-a fost ridicată de nimeni, ar fi fost culmea să se întâmple acum. Paştele a trecut de mult, iar până la Crăciun mai avem şi un Sfânt Ilie. În schimb, bate la ochi faptul că premiul baban rămâne tot undeva pe la 10 milioane de euro, deşi îmi este tot mai limpede că au cotizat ai noştri pe rupte. 9 milioane erau şi acum o lună şi ceva de zile... Mă rog, eu le-aş recomanda românilor să-şi plătească factura la întreţinere dacă nu vor să se mute la ţară, să lase prosteala asta cu numere! Numere ne dă şi Guvernul zi de zi, trebuie doar să fim buni încasatori.

* Roberta Anastase s-a măritat până la urmă, deci ştirea promovată de tabloide n-a fost o cioacă. Pe scurt: Anastase a fost mireasă cam la un an de zile de când şi A. Năstase, mă-nţelegeţi. Casă de BCA!

Citit 611 ori Ultima modificare Luni, 01 Iulie 2013 15:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.