Galaţiul, în Triunghiul Şlapilor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Se tot bate monedă pe cea capitală regională. Să fie la Galaţi? „Să vă fie ruşine!”, zice Constanţa. Tulcea şi Brăila fac zgomot la foc mic, ar fi culmea ca un mall cu briz-brizuri 3D să aibă pretenţii de domnie, iar decizia va fi luată tot de tătucii pesedişti ai zonei. Nu trebuie să omitem faptul că dacă alde Dan Nietzsche îşi vor dori şefia regiunii în Țiglina, ea va fi adusă aici. De fapt, Nietzsche e prins în afacerea Poşta Română, nu ştiu dacă-l pasionează atât de tare filosofia regionalizării...

 * Iar dacă Nicuşor Constantinescu de la Constanţa va reclama un interes superior, nu ne rămâne decât să formăm o altfel de regiune. Galaţiul, Brăila şi Tulcea, doar astea trei, ar putea deveni, după modelul misterului Bermudelor, Triunghiul Şlapilor. Adicătelea, praf, sărăcie, atmosferă de sezon estival mai ales în buzunare.

* Traian Băsescu a promovat şlapii şi bermudele în weekend, Cotrocenimea Sa plimbându-se în acest hal pe mare la bordul unei ambarcaţiuni din curtea Gărzii de Coastă. Boss, faza cu ţinuta lejeră nu ne interesează, dar zi-ne ce preţ mai are uischeanul în duty-free-urile de la porţile Mării Negre!

* Premierul Ungariei, Viktor Orban, a fost atacat cu roşii la Băile Tuşnad, în judeţul Harghita. Să zică săru’ mâna, roşiile sunt sănătoase, că numai înspre Lady Gaga se aruncă fleici, scăriţe de porc, ceafă, cotlete.

* Corneliu Vadim Tudor a fost pus pe fugă din Partidul România Mare, noul preşedinte al formaţiunii devenind Gheorghe Funar, un fost locotenent al Tribunului. Implicit, a ieşit scandal, dar vorbim despre un partid care nu mai poate atinge pragul electoral, aşadar dezbaterile pe marginea acestui subiect sunt inutile. PRM, în comparaţie cu celelalte partide (a nu se citi că-l bagatelizez pentru că m-ar gâdila vreunul), e ca tigaia-minune a lui Bahmuţeanu din Teleshopping. Niciunul dintre ele nu poate fi listat la bursă.

* Zootehniştii germani au ajuns la concluzia că vacile, nişte rumegătoare cu o inteligenţă substanţială, ştiu să indice nordul. Scepticii susţin însă că nu-i vina Joianei că porumbul cel mai bine crescut nu-i de găsit nici la sud, vest şi nici în est.

Citit 942 ori Ultima modificare Duminică, 28 Iulie 2013 15:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.