Zburătoarele. De la halimos la K1

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Când am auzit că nu-ştiu-care prinţesă din România a fost arestată în Statele Unite, brusc mi-a fugit mintea la triburile de manelişti. Înainte de a-i judeca, trebuie să-i cunosc – parcă aşa sună un sfat bătrânesc venit de la UE – deci admit că mi-au ajuns pe la urechi nume ca Prinţesa Ardealului, Prinţesa Banatului şi aşa mai departe. Maneloaice, de la A la Z. Şi era firesc să mă gândesc la insalubrele din punct de vedere cultural, de vreme ce eram pus în faţa unei infracţiuni de liga H, bumbăceală între cocoşi. Dar, vorba emisiunilor de tâmpeală, şoc! Însăşi fiica regelui Mihai I, prinţesa Irina, este implicată în scandal şi ar putea lua din voleu nişte ani de pârnaie. Tot respectul pentru Casa Regală, n-o voi expune unei comparaţii cu tinichelele care ne conduc de 23 de ani, dar noi, România, nu mai avem aşa ceva. Majestatea Sa vine după ani buni de tinichigerie în Elveţia şi este doar o fotografie, iar fiică-sa – chipul mediatizat cu această ocazie de către televiziuni reclamă orice activitate agricolă, nicidecum monarhia – îmi pare la ani-lumină de acel sânge albastru pe care ni l-am dori ca antidot la veninul promovat de social-umanişti-liberal-democraţi-fripturişti. Punct. Să mai amintesc că descedenţii altei case regale (de fapt, e chiar palat cu foişoare) sunt alungaţi din mai multe state europene pe motiv de bună-purtare? Punct şi virgulă. Măcar, am avansat un pas. De la transformarea zburătoarelor în halimos (salutări, dragă Vienă!), acum le punem să-şi dea la ficat peste Atlantic.

* După ce a scăpat de lupta cu Cocoş (şi nici n-a fost anchetată pentru asta), Elena Udrea a colindat nordul ţării. Fata a fost impresionată de Maramureş, de ca şi cum abia alaltăieri ar fi fost inventată zona. Cât a fost ministresă la Turism, n-am auzit nici măcar un banc despre Maramu... Apropo, Lenuţo, grijă mare: Gay Cemetery din Săpânţa nu-l va caza niciodată pe Elton John, indiferent de diagnostic!

* Oamenii de ştiinţă au descoperit singura fiinţă vie de pe planetă care nu va muri niciodată. Este vorba despre meduza turritopsis nutricula. Ehei, ştiu că vă aşteptaţi cu înfrigurare la altcineva, şi anume la Nea Nelu...

Citit 662 ori Ultima modificare Vineri, 16 August 2013 15:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.