Enoriaşi de carne de vită. Plus porc

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Băsescu a serbat ieri Ziua Marinei la Oarba de Mureş, localitate cu nume sugestiv. Cel puţin, aşa cred. Oarba de Mureş se transformă în Oarba de România de fiecare dată când sunt alegeri...

* Antonescu a plecat în Antalya pentru cel de-al doilea concediu din această vară. Grijă mare, Crine, că în sudul Turciei a făcut recent buba ditamai regele Cioabă! E atât de cald acolo că nici nu poţi să pui geană pe geană şi, vorba aia, concediul este făcut pentru odihnă ca să le faci faţă orelor de somn din timpul sesiunilor parlamentare.

* Astăzi e zi liberă pentru bugetari. Aşa a decis Ponta la revenirea de pe plajele Americii. „Românii erau oricum liberi joi şi n-avea rost să se întoarcă pentru o zi la lucru”, cam aşa a sunat justificarea, de ca şi cum mioriticul ar schimba trei maşini ale timpului între domiciliu şi birou.

* Naţionala de fotbal a României şi-a permis încă de miercuri seară intrarea în weekend-ul uriaş inventat de Guvern. A făcut doar 1-1 cu Slovacia într-un amical plicticos pe arena republicii. Se dovedeşte încă o dată că angajatul român devine ineficient la graniţa cu zilele libere.

* România este prima în Uniunea Europeană la materia tuberculoză. Merită o vacanţă de merit pentru asta, nu-i aşa?

* Până la urmă – că era să uit – când e bine să le zici de la mulţi ani posesorilor de buletin în care scrie Marian, Maria, Marinică? Pe 15 august sau pe 8 septembrie, că avem nişte probleme... Zice-se că pe 15, de Adormirea Maicii Domnului, n-ar merge să pozezi în participant la onomastică – chipurile, tortul nu se taie la parastas, ci numai coliva. OK, dar dacă-i zici unui om în fiecare zi să aibă cât mai mult de parcurs în viaţă, nu cred că se supără cineva. Aşadar, cel mai bine se nimereşte următoarea urare: la mulţi ani pentru când vreţi voi! * Enoriaşii de carne de vită plus porc au fost evacuaţi din ograda Mănăstirii Curtea de Argeş, acolo unde an de an încingeau grătare şi Salam în difuzoare (vai, ce rimă!). Afumaţii (de foc, nu de ţuică) s-au supărat că n-au putut duce tradiţia mai departe. Bine că măcar acum li s-a spus în mod răspicat că lăcaşul de cult nu se intitulează Mănăstirea Campingul de Argeş.

Citit 570 ori Ultima modificare Joi, 15 August 2013 15:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.