Turcilor, nu fiţi scoţieni!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mi-am impus să nu comentez prea multe pe marginea nenorocirii din familia regelui decedat în Turcia. Rege autoproclamat, să fim bine înţeleşi. Nu înţeleg însă cum este posibil ca spitalul din Antalya care l-a internat pe răposat să ceară 350.000 de dolari pentru zilele de spitalizare şi pentru intervenţia chirurgicală... Cu 350.000 de parai îl aduci înapoi de la porţile Raiului şi mai şi plăteşti taxa de autostradă cerească. Când ţi se flutură sub nas o asemenea factură, este firesc să ceri ajutorul statului, aşa cum a făcut fiul celui plecat din etnie. Apoi, nebun va fi cel care va fi achita un asemenea cost, nu cel care solicită un umăr de sprijin. Înţeleg că Antalya este scumpă, dar orişicât, iar în ultimă instanţă ar putea fi valorificate câteva palate cu turnuleţe ca să stingem creanţele. Vorba aia, la câte taxe şi impozite n-au plătit unii, cred că s-ar strânge o sumă frumuşică...

* Le-aş transmite turcilor să nu fie scoţieni şi să recalculeze facturica. Ospătarii de la Mediterană sunt în pantaloni scurţi pe lângă medicii de acolo. La 350.000 de coco, exact ca la restaurant, unde îţi mai bagă o salată şi două pulpe pe gât, ar fi în stare ăştia să treacă în fişă o extirpare de cruce de aur, două fracturi deschise în relaţia cu Fiscul şi cine ştie Allah ce. Şi să nu uităm: şi-au făcut otomanii şalvarii cât palatele de mai sus pe vremea lui Ştefan cel Mare, Mihai Viteazul şi Mircea cel Bătrân. Ne-au luat destule în acele timpuri. Cum? N-a fost aşa pentru că i-am bătut? Desigur, i-am bătut, dar numai la table.

* Totodată, când te plângi că nu-ţi poţi aduce răposatul acasă din lipsă de lichidităţi, ar trebui să ai grijă să maschezi opulenţa, chiar dacă vorbim despre un cap încoronat al etniei. Cel puţin presa tabloidă anunţă că majestatea lor va fi înhumată într-o raclă de aur care face fix 30.000 de euro, sicriul fiind dotat cu aer condiţionat. Păi, nu ne supărăm? Mai facem chetă ca să nu ofticăm Înalta Poartă? De ce cu aer condiţionat, nu se putea şi cu un simplu ventilator în trei trepte? Dumnezeu să-l odihnească!

* Medicii din Turcia anunţă că, de fapt, factura aia încă nu-i bătută în cuie. Aoleu, care nu cumva să sară de 500.000 de verzişori!

Citit 1023 ori Ultima modificare Luni, 19 August 2013 13:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.