Văzduhul stă prost cu vezica

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ramona Mănescu, noul ministru al Transporturilor de interese din politica autohtonă, n-a mai circulat de un deceniu cu trenul sau metroul. Este anunţul cu litere de-o şchioapă al presei anti-USL şi nu ştiu dacă mă pot declara la fel de consternat. Daniel Constantin, de pildă, n-a dat în viaţa lui cu sapa, dar e jupân la Agricultură, iar despre Pricopie de la Educaţie ce Doamne iartă-mă să mai zic? Nu-mi pare să fi inventat cratima poleită cu aur şi nici virgula de cristale Swarovski...

* Aş prefera să ştiu că Măneasca a circulat numai cu elicopterul şi până la ghena de gunoi, dar să ne trezim ca peste noapte cu autostrăzi care să lege punctele importante ale ţării. Constat cu tulburări digestive fără precedent că presa dâmboviţeană frecventează populismul mai ceva decât politicienii. De ce s-o întreb pe ministresă câţi kilometri de uliţe are patria sau cât costă biletul la metrou? Doar aşa-i pot da spoiala la o parte? Nu, spun din start că o soţie de primar unsă ministru - indiferent de domeniu - nu poate fi niciodată eficientă. Şi n-am pomenit că Ramona e blondă. Poate fi vopsită. Ca Silaghi. Nu-i dau trei luni de zile, deşi mi-s generos de fel.

* Ţara arde (sau poate că şi-a mai potolit jarul de când cu ploile din ultimele zile), iar MISA se piaptănă. Cinci mii de yoghini meditează la Costineşti, la final de sezon estival. Vremea este urâtă pentru plajă, dar măcar curge ceva din cer. Văzduhul stă prost cu vezica, iată de ce discipolii lui Guru Bivolaru au căzut pe gânduri la malul Mării Negre.

* Următoarea ştire conţine elemente care ar putea afecta psihicul şomerilor şi al lucrătorilor din mediul privat: Guvernul a aprobat o ordonanţă prin care se menţine interdicţia de a le acorda bugetarilor tichete de masă, cadou sau de vacanţă. Informaţia e seacă, nu-mi dă nicio lacrimă. Asta înseamnă că până la alegeri mai e ceva vreme, altfel situaţia s-ar fi modificat. Mai ales pe timp de criză, dacă deschizi în agora un asemenea subiect, rişti să fii linşat. Vorba săracului cu duhul angajat la patron - ce, bugetarul are patru veioze?

* Oana Zăvoranu este citată într-un dosar de cămătărie. Grăbit din fire şi cunoscând apucăturile individei, în loc de „cămătărie” am citit „cumetrie”.

Citit 889 ori Ultima modificare Miercuri, 28 August 2013 16:17

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.