Brigitte loveşte din nou

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Până la urmă va fi referendum la Bucureşti. A, nu, nu se mai pune problema demiterii lui Băsescu, ci se încearcă transformarea subiectului câinilor fără stăpân într-o zeamă lungă, într-un borş insipid. Avem - dacă vreţi - dovada vie a faptului că mulţi dintre politicienii români sunt implicaţi în mega-afacerea cu maidanezi. Adicătelea, îţi iei chiftele ca să rezolvi problema amărâţilor pe patru picioare şi ridici şi tu patru vietăţi pe an, ca să nu zică lumea că nu miroşi a blană de Azorică... Şi este firesc să-ţi doreşti înmulţirea lor pe stradă, altfel ţi-ar scădea numărul zerourilor din cont.

* Eterna Brigitte Bardot, o insolentă din Franţa care, zice-se, ar fi fost şi actriţă la un moment dat, îşi bagă iarăşi coada în realităţile sociale de pe la noi. Individa i-a trimis o scrisoare deschisă lui Băsescu, bătându-i obrazul că ar fi făcut un apel sângeros. Marinarul a cerut eutanasierea patrupedelor fără jupân, or altă soluţie pentru a scăpa de ele nu văd. Sterilizarea, cercelarea, ţesălarea şi adăparea sunt praf în ochii fraierilor. Madame Bardot, ştiu că expresia „hai, sictir!” este intraductibilă în franceză, aşa că prefer să te întreb cum ai reacţiona dacă pe platoul din faţa ingineriei intitulate Tour Eiffel s-ar plimba vreo două haite (nu mai multe) de şarle flămânde. S-ar duce dracului pofta de a vizita faimoasa construcţie. Ş-ar mai fi ceva: în patria mea nu ştiu de nicio altă Brigitte, ci numai de doamna Sfăt-Năstase. Sâc!

* Bine că înjurăm mereu lipsa autostrăzilor într-un ţinut doldora de maşini puternice, dar ne dorim j’de mii de cuşti pentru căţei, investiţie care nu poate fi făcută decât de statul ăsta jumulit... Bine, veţi zice că nu garantează nimeni ridicarea de străzi de mare viteză în eventualitatea în care nu vor mai fi aruncaţi banii pe toate prostiile. Subscriu, dar măcar acum ne putem trezi pentru a sancţiona toate derapajele... Aoleu, ce urât fac la băutură! Sunt naiv, însă naivul care vă mulţumeşte că-i parcurgeţi zilnic rândurile vrea să vadă şoselele goale, fără câini. Să putem vedea gropile în mărime naturală, zic.

* Dacă, totuşi, nu va fi rezolvată în vreun fel problema, propun ca maidanezii să primească drept de vot. Ei sigur ar schimba ceva în ţară!

Citit 878 ori Ultima modificare Vineri, 06 Septembrie 2013 14:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.