Sfântul Mucenic Grivei

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Am devenit fan Lucian Mândruţă. Brusc. Îi citisem câteva editoriale în „Dilema Veche”, am continuat să-i adulmec trăirile transpuse în proză, dar niciodată nu mi-am pus problema supravieţuirii alături de el pe o insulă pustie. Acum sunt sigur că nu m-aş plictisi în vecinătatea celui poreclit Bâlbuţă de pe vremea în care citea de pe prompter. I-a răspuns demn, fără teamă, unei cucoane medic autoproclamată iubitoare de potăi. Individa folosea aceeaşi placă tocită, conform căreia n-avem niciun Dumnezeu şi aşa mai departe. Mândruţă i-a dat croşeu: „Creştinismul este pentru oameni, nu pentru câini. La mântuire ajung oamenii, nu patrupedele.” Maxim, magnific, decisiv. Sunt convins că duduile care-i fac reclamă lui Doamne-Doamne lângă cuşca lui Rex n-au fost de ani de zile în biserică, dar au grijă să propovăduiască istericos litera lui Mesia. Care Mesia n-are zgardă, fetelor, şi nici veterinar nu posedă. N-am auzit niciodată de vreo Sfântă Treime de padoc, iar Pfier Pfoten înseamnă cu totul altceva. Nu există şi nu va fi niciodată în calendar un Sfânt Mucenic Grivei!

* Pentru ziariştii de la centru care abia acum au descoperit judeţul Galaţi: nu există Dealurile Covârloiului, ci Covurluiului! Mult mai simplu, consider. De asemenea, localitatea Jieni o fi pe undeva, prin Oltenia, dar prin regiunea noastră ba! Ah, Ijdileni, ştiu, v-aţi grăbit, că ploua torenţial la dumneavoastră în redacţie, nu la năpăstuiţii ăştia vizitaţi de politicieni şi de mama politicienilor.

* Apropo, ce s-au mai pozat unii cu nenorocirea din Galaţi (care, menţionez, a început din centrul judeţului, nu din nord, cum fals a fost prezentată în primele zile)! La o televiziune liberă, condusă de mogul, apăreau toţi ţanţoşi, de ca şi cum se pregăteau să zboare în Cosmos. Nica, Oprea, madam aia blondă de la Ministerul Apelor, erau toţi în păr, au fost de neclintit pe tot timpul emisiunii. Duceţi-vă, bă, la treabă, lăsaţi naibii pozele! Asta-i România: degeaba moare un om dacă nu apare şi un politruc pe lângă el ca să-şi tragă caimacul emoţiilor trăite de supravieţuitori...

Citit 1133 ori Ultima modificare Vineri, 13 Septembrie 2013 15:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.