Mărgica de apartament merge la şcoală

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Reîncepe şcoala, bucuria politicienilor români care mai au o şansă de a rămâne cât mai puţini pe eşichier. Ideea este banală: orice copil şcolarizat dezvoltă o probabilitate mai mică de a face politică.

* Astăzi, în prima zi a noului an de învăţământ, rememorez o mărgică, o importantă ofrandă adusă pe altarul educaţiei mioritice. Am întors pe toate feţele problema câinilor maidanezi, dar n-am scăpat nici măcar o consoană despre câinii cu stăpân care se uşurează pe unde apucă. Animalele, nu oamenii. Evident, patrupedul nu poate şti unde are voie să tragă apa, în schimb patronul spiritual al acestuia ar trebui să-şi scobească serios bugetul în eventualitatea în care uită punguţa şi făraşul la domiciliu. Vă ofer un exemplu înălţător: mă aflam la 60-70 de metri de un domn bine, dotat cu potaie de companie, ditamai dulăul, şi am asistat cu dispreţ la naşterea unui chifle digestive chiar pe mocheta de la intrarea într-o grădiniţă. Stăpânul câinelui şi-a privit cu mândrie cel mai bun prieten în timp ce toxinele acestuia făceau bungee-jumping pe treapta pe care astăzi copilaşii vor face paşi întru educaţie. I-am strigat individului să strângă jegul, dar a simulat o durere de urechi şi a mers mai departe. Rahatul animalului său de apartament a fost eliminat de vreo femeie de serviciu (sigur nu de naşul biped al emitentului), însă metafora persistă. Un câine, de data asta de bloc, şi-a degajat fecalele pe traiectoria educaţională a unor copilaşi. În străinătate, bivolul care nu scoate măturica şi punguţa de plastic este ars la buzunar, de fapt, acolo nu cred că mai există posesori de mamifere de sufragerie care să lase produsul digestiei la voia întâmplării. În România nu există reguli, aici există doar iubitori de Rex şi Fetiţa şi indivizi lipsiţi de suflet şi de Dumnezeu, categorie în care m-aş putea califica dacă aş ţine cont de anumite cavităţi bucale.

* Mi-e greu să combin două-trei vorbe şi pe marginea nenorocirii abătute asupra judeţului în ultima săptămână. Mă bucur, în schimb, că şi-au dat seama şi politicienii că doar Jupânul Absolut (nu-i vorba despre Ponta sau Băsescu) poate opri potopul. Doamne ajută!

Citit 583 ori Ultima modificare Duminică, 15 Septembrie 2013 14:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.