Hannah are mere

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* S-a reluat şcoala, iar politicienii au simţit nevoia să meargă la întâlnirea cu mămicile emotive şi degrabă vărsătoare de rimel pe obraz: „Vai, ne-a vorbit domnul senator, ce frumos a vorbit!” Ce a vorbit? Şi-a adus aminte că el nu prea a frecventat unităţile din sistemul de educaţie şi a încercat să recupereze. Başca trebuie refăcută relaţia cu directorii de şcoală, doar n-aţi uitat că ăştia sunt numiţi pe criterii politice... Şi aşa a trecut prima zi din anul de învăţământ 2013-2014. De fapt, nu, a mai fost ceva: doamnele învăţătoare/diriginte i-au strâns pe părinţi în clase pentru a le sugera că e nevoie de nişte fonduri. Fonduri europene din buzunare balcanice. Altfel, în România, accesul la educaţie este gratuit.

* De anul acesta, percheziţionarea elevilor este legală. Nu ştiu dacă sunt legale şi percheziţiile intime de la toaletă.

* Marian Vanghelie, celebrul primar de sector bucureştean care n-a făcut niciodată casă bună cu şcoala, a ţinut ieri doliu. Păi, cum naiba să te bucuri că se termină vacanţa?

* Acelaşi Vanghelie şi alţi intelectuali de seamă simt nevoia - doar sunt un vizionar precum Carmen Harra - de a întreba care-i diferenţa dintre Roşia Montană şi Hannah Montana. Mariane, Hannah are mere. Aşa scrie în toate cărţile bune...

* Am văzut iarăşi imagini cu sinistraţi cărora le rodea protuberanţa unghiile în vreme ce pompierii le săpau tranşee esenţiale pentru viaţă. Este vorba despre nişte ţărani din Zorleni de Vaslui care, cu riscul de a mă repeta, îşi înfipseseră crengile în buzunare şi numărau lopeţile de nămol scoase de oamenii în uniformă. E drept, nu-i vina rachierilor de rând că tulburelul s-a făcut o dată cu inundaţiile.

* Presa de scandal ne-a arătat ieri, în prima zi de şcoală, notele pe care le-a încasat Lavinia Pârva la şcoala profesională. Cum cine-i Lavinia Pârva? E gagica recent intrată în patul rapsodului Ştefan Bănică Junior. Păi, la ce-s bune notele de la seral sau profesională? Fane n-a luat-o pentru note sau să-i dea dictare, să fie clar! A luat-o de bună, cel puţin asta-i părerea trecătorilor.

Citit 755 ori Ultima modificare Luni, 16 Septembrie 2013 15:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.