Iubiţi-i, bă, şi la pauşal!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mi se pare cel puţin bizar faptul că presa românească a tratat doar pe sărite (sau chiar deloc) Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului prin care se schimbă total situaţia câinilor slobozi. Am văzut doar un breaking news şchiop pe nu-ştiu-care televiziune, însă mai nimic în spaţiul virtual, deşi Ponta şi ai lui au dat încă de săptămâna trecută o lege demnă de Cascadorii Râsului, dacă n-ar fi şi dramatică în felul ei. Se zice cam aşa, domnilor: maidanezii sterilizaţi care umblă prin jurul blocurilor, „ocrotiţi şi asumaţi de către comunităţile de locatari”, nu vor fi capturaţi de serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân. Potrivit aceleiaşi legi idioate, pot fi capturaţi doar câinii care circulă liber în preajma şcolilor, a grădiniţelor, locurilor de joacă pentru copii, parcurilor şi pieţelor publice. Ah, era să uit: şi câinii comunitari de talie mică vor fi lăsaţi să umble în voie pe şosele. Ce v-a zis mandea în perioada în care actul normativ care prevedea eutanasierea fiinţelor fără jupân era încă aburind? Eram sigur că ONG-urile, care fără patrupedele-problemă ar da ortul popii de foame, vor face tot posibilul pentru a înceţoşa legislaţia. Nu trebuie să omitem faptul că mulţi politicieni (parlamentari, poate şi miniştri) pupă zilnic lăbuţele pe bani frumoşi. D-aia s-a trezit Executivul să ne spargă botul cu un OUG de tot excrementul. Probleme. Mai multe:

1. Câinele de pe lângă bloc poate fi asumat doar de anumiţi locatari, nu de toţi. Câtă vreme el se plimbă slobod pe lângă bloc, poate atenta la femurul meu. Pe cine bat atunci? Pe şeful de asociaţie sau pe Ponta?

2. Dacă cineva îl ocroteşte pe Rex, n-ar trebuie să şi-l asume şi să-l ia şi în casă? De ce să avem şi maidanezi în condominiu, de ce să iubim fiinţe la pauşal?

3. De ce câinii de talie mică să fie lăsaţi d-aiurea, în popuşoi, pe spaţiul public? Fac cumva mărgele de aur şi ne obligă astfel să-i urmărim pentru a ne înzdrăveni financiar? Tot nuga lasă pe trotuar, ba chiar în cantităţi ceva mai mari... Deh, ăia mici simt mereu nevoia să compenseze cumva şi nu v-aş dori să-i urmăriţi cum se opintesc ca să-şi verse năduful intestinal. Ura, suntem o ţară de câini!

Citit 787 ori Ultima modificare Luni, 28 Octombrie 2013 14:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.