Iubiţi-i, bă, şi la pauşal!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mi se pare cel puţin bizar faptul că presa românească a tratat doar pe sărite (sau chiar deloc) Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului prin care se schimbă total situaţia câinilor slobozi. Am văzut doar un breaking news şchiop pe nu-ştiu-care televiziune, însă mai nimic în spaţiul virtual, deşi Ponta şi ai lui au dat încă de săptămâna trecută o lege demnă de Cascadorii Râsului, dacă n-ar fi şi dramatică în felul ei. Se zice cam aşa, domnilor: maidanezii sterilizaţi care umblă prin jurul blocurilor, „ocrotiţi şi asumaţi de către comunităţile de locatari”, nu vor fi capturaţi de serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân. Potrivit aceleiaşi legi idioate, pot fi capturaţi doar câinii care circulă liber în preajma şcolilor, a grădiniţelor, locurilor de joacă pentru copii, parcurilor şi pieţelor publice. Ah, era să uit: şi câinii comunitari de talie mică vor fi lăsaţi să umble în voie pe şosele. Ce v-a zis mandea în perioada în care actul normativ care prevedea eutanasierea fiinţelor fără jupân era încă aburind? Eram sigur că ONG-urile, care fără patrupedele-problemă ar da ortul popii de foame, vor face tot posibilul pentru a înceţoşa legislaţia. Nu trebuie să omitem faptul că mulţi politicieni (parlamentari, poate şi miniştri) pupă zilnic lăbuţele pe bani frumoşi. D-aia s-a trezit Executivul să ne spargă botul cu un OUG de tot excrementul. Probleme. Mai multe:
1. Câinele de pe lângă bloc poate fi asumat doar de anumiţi locatari, nu de toţi. Câtă vreme el se plimbă slobod pe lângă bloc, poate atenta la femurul meu. Pe cine bat atunci? Pe şeful de asociaţie sau pe Ponta?
2. Dacă cineva îl ocroteşte pe Rex, n-ar trebuie să şi-l asume şi să-l ia şi în casă? De ce să avem şi maidanezi în condominiu, de ce să iubim fiinţe la pauşal?
3. De ce câinii de talie mică să fie lăsaţi d-aiurea, în popuşoi, pe spaţiul public? Fac cumva mărgele de aur şi ne obligă astfel să-i urmărim pentru a ne înzdrăveni financiar? Tot nuga lasă pe trotuar, ba chiar în cantităţi ceva mai mari... Deh, ăia mici simt mereu nevoia să compenseze cumva şi nu v-aş dori să-i urmăriţi cum se opintesc ca să-şi verse năduful intestinal. Ura, suntem o ţară de câini!

Citit 719 ori Ultima modificare Luni, 28 Octombrie 2013 14:15

1 comentariu

 • postat de mr.
  Marți, 29 Octombrie 2013 16:20
  194.102.208.***
  NU SE MAI POATE TRAI ASA ! SUNTEM, TOTI, IN PERICOL !!!

  E nenorocire in Galati, cainii vagaboonzi sunt peste tot. Parca am astepta ca o tragedie sa se intample si la noi... Oriunde iti arunci privirea, maidanezii sunt la tot pasul, cel putin doi-trei la fiecare intoarcere a privirii. Este incredibil asa ceva !!! Este de tot rasul, in secolul 21… si mai ales in NOUL Galati, cu un nou “NO” primar.
  S-a marit numarul haitelor de javre maidaneze, iar fiecare haita numara din ce in ce mai multi caini. Asa ceva nu am mai vazut si nu mi-am imaginat ca o sa vad vreodata. Da, este de neimaginat ce se intampla !!!
  Numarul acestor salbaticiuni - cu instincte, normal, animalice: fecundarea (bineinteles, in public), penis-captivus (bineinteles, in vazul copiilor), linsul in partile... pe toate partile, eliberarea de fecale peste tot, procreerea necontrolata, apararea teritoriului si a puilor rezultati in urma fecundarii (act ce are loc cel putin bianual, si cu rezultate “notabile”: 6-7 pui odata per cap de femela), obtinerea hranei, apararea haitei, etc., etc., etc. - a crescut EXPONENTIAL si fara limita.
  E PUZDERIE de javre maidaneze in oras !!!
  Ce cauta salbaticiunile mizerabile in spatii publice (spitale, magazine, piete, etc.) ??? Cum este posibil sa se plimbe aceste pocitanii prin halele de alimente, prin halele de carne ? Cum este posibil asa ceva, fara ca nimeni sa nu raspunda pentru asta, fara ca nimeni sa nu fie aspru pedepsit ??? Ar trebui ca amenzile sa curga pe banda rulanta, sa fie dintre cele mai mari, inclusiv pentru cei care hranesc, iresponsabil si inconstient, aceste creaturi.
  Sa nu se mai acorde atentie babelor si mosilor senili (care mosmogesc aiurea printre blocuri, printre javre maidaneze) si nici NEINSEMNATULUI numar de autointitulati “iubitori de... interese” si ong-isti !!! Sa se aplice legea, recent adoptata si promulgata, a eutanasierii javrelor salbatice.
  1
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.