Ţară de bilă. De muc

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* S-a scris prea mult în ultimele zile despre un anumit păcat comis de Bianca Drăguşanu, o nimeni tunată, o duduie vulcanizată şi recent măritată. Pariez că românul de rând ar fi putut trăi şi fără să ştie că blonda descoperită de Cătălin Botezatu a făcut un avort. Mai interesante decât subiectul ăsta mi se par aspectele morfologice care definesc popândăul european. Mă rog, alta era dezamăgirea mea. Zice-se că Drăguşanca s-ar fi lipit de o interdicţie de şapte ani la spovedanie. Cu executare. Ce înţelege Bianca prin asta? Mă tem să nu caute mântuirea pe la aparatele de verificat presiunea în pneuri...

* Preşedintele liberal Crin Antonescu este de părere că România este o ţară debilă. De bilă de muc, sunt convins. Ne scărpinăm toată ziua şi ne minunăm că duduitul economiei nu se mai aude. Dacă ne-o fi asurzit vreodată.

* Un băiat de la Realitatea TV a fost amendat de CNA deoarece le-a făcut „muieri” pe Udrea şi Macovei. Sancţiunea se ridică la fix 10.000 de lei şi trebuie stinsă de postul de televiziune, nu de angajatul care a comis aşa-zisul delict. Nu sunt pe aceeaşi frecvenţă cu Rareş Bogdan - aşa îl cheamă pe jurnalist - dar mi se pare aberant să încarci factura televiziunii pentru acest motiv. Noţiunea de muiere este acceptată de Dicţionarul Explicativ al Limbii Române, unde n-am văzut termenul din patru litere scris pe toate gardurile. Muiere, conform graiului popular, înseamnă femeie căsătorită şi singura vină a lui Bogdan este că Udrea ne-a arătat că-i proaspăt divorţată. OK, a folosi în mileniul al treilea acest substantiv comun înseamnă să arunci o pată peiorativă asupra persoanelor etichetate astfel. Dar de aici până la amenda de 10.000 de lei nu sunt decât paşii care pot fi traduşi printr-un cuvânt: răzbunare. Realitatea TV are meciul său cu Victor Ponta, îl ştie toată lumea, deci şi-a încasat un croşeu sub centură. Centură? De fapt, voiam să zic cenzură. Mi-aduc aminte cu oroare de perioada 2002-2004, atunci când inventatorul Micului Titulescu iubea libertatea de exprimare, dar nu folosea prezervativul.

Citit 660 ori Ultima modificare Vineri, 01 Noiembrie 2013 19:09

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.