Gogomănia Halloween

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Miting colosal la Chişinău. Moldovenii vor în UE şi să scape de comunism. Mi se pare contradicţie în termeni, dar poate că am băut prea mult de Halloween...

* Apropo de serbarea groazei. Am lăsat-o să treacă, să se decanteze emoţiile, să se purifice stratul de ozon după funinginea folosită în exces peste pudra de talc. Mare gogomănie, kitschul extrem - ăsta este Sf. Halloween, cel puţin la români, popor care coabitează tot mai mult cu substantivul propriu Xerox. Cum trag americanii un gaz de şliţ, cum ne înghesuim să-l luăm pe eşapamentul nasului. Draci, cadavre împăiate, Moartea însăşi, sânge pe rât, astfel s-a deghizat românachele de dragul unei zile care nu există la noi. Despre Crăciun nu mai ştie mai nimeni mare lucru... A, ba da, Crăciunul reprezintă ziua în care purcelul prinde cuţitul cu şalele. Aoleu, aceste cuvinte ar putea fi considerate incorecte din punct de vedere politic!

* O secretară dintr-o primărie tulceană a ajuns la spital după ce primăriţa a lovit-o în cap cu o geantă plină cu dosare. D-aia o instituţie nu trebuie condusă de două persoane de acelaşi sex: dacă ai primăriţă, neapărat îi trebuie un secretar, nu o duduie care să-i ocrotească actele. OK, astfel ar fi ocrotite şi actele de ordin sexual, dar asta ar fi ultima problemă din administraţia publică locală.

* Gheorghe Mărmureanu, invitat ieri la o emisiune de gargară, ar fi declarat că urmează un cutremur de mare adâncime şi că Moldova se află în zona de risc. Fostul şef al Institutului pentru Fizica Pământului n-a putut preciza dacă vom mai prinde până atunci vreo mărire de taxe şi impozite...

* Aproape 5.000 de medici au protestat sâmbătă în Bucureşti, personalul din sistemul medical purtând o coroană cu mesajul „Nu te vom uita niciodată, Eugen Nicolaescu”. Acum câteva zile, ministrul spusese despre medici că lucrează doar două ore pe zi şi că în restul timpului stau de vorbă. Adicătelea, şi-a cam căutat-o. Miroase a monarhie? Avem deja un ministru cu coroană.

Citit 842 ori Ultima modificare Duminică, 03 Noiembrie 2013 15:21

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.