Test psihologic pentru dreptul de vot

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Conform unui document oficial al Guvernului, urmează o iarnă atât de friguroasă încât există riscul ca autorităţile locale să nu mai poată asigura căldura pentru populaţie. Adicătelea, băieţii şi-au luat o mare bordură de pe corazon. E un fel de „bă, noi v-am zis din timp, trebuia să vă înarmaţi cu pături”...

* De fapt, sezonul rece ia mereu prin surprindere autorităţile. Ar trebui să scrie mare cât casa prin primării - ATENŢIE, IARNA VINE IMEDIAT DUPĂ TOAMNĂ! Şi nu e nevoie de cvorum pentru ca cerul să înceapă ninsoarea.

* Ne-am pricopsit cu încă patru-cinci parlamentari declaraţi incompatibili de către ANI. Fiecare dintre ei şi-a angajat soţia, soacra, fiul sau amanta la biroul oficial de demnitar. Unul dintre ei, deputatul Nicolae Mircovici, a oferit cea mai haioasă declaraţie: „Mi-am angajat soţia timp de un an la biroul de parlamentar pentru că era în şomaj şi mai avea un an până la pensionare.” Citiţi, bă, alde ăia care votaţi numai pentru găleţi şi mici cu iz de vrăjeală! N-am zis-o eu prima dată, însă sunt mai convins ca niciodată că dreptul de vot ar trebui acordat după susţinerea unui test psihologic şi de cultură generală.

* Când lecturez afirmaţii precum cea a deputatului Mircovici, îmi pierd simţul umorului.

* Nu mă simt deloc mai bine nici în situaţia ilustrată de romul prins la furat în Londra, rom care - deşi încătuşat şi încadrat de poliţişti - dădea ostentativ din şale pe acordurile unei manele ostenite. Un amic îi fonoteca lătura muzicală pe telefonul mobil şi infractorul, cu rânjetul specific huliganilor fără frontiere, a început să danseze. Mi-aş fi dorit ca ipostaza să aibă loc în America, acolo unde probabil că poliţiştii din apropiere n-ar fi gustat coregrafia. Iar ăia, când nu gustă o glumă, lovesc cu simţ de răspundere.

* Mai sunt câteva zile până la primul meci din barajul România - Grecia, eveniment de care depinde calificarea la Mondialul de fotbal din Brazilia. Nu se va mai vorbi despre noile taxe şi impozite, ci doar despre chişca lui Piţurcă...

Citit 749 ori Ultima modificare Luni, 11 Noiembrie 2013 15:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.