Moşul cu nas curbat

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Abia acum am înţeles de ce s-au iscat controverse pe marginea schiţelor de autostrăzi de pe site-ul Guvernului. Păi, cum să nu te superi când desenele alea tehnice, altfel foarte bine realizate, fuseseră aşternute peste harta Bulgariei?

* Uitaţi-vă în ghetuţe! Nu se poate ca Moş Nicolae să nu fi lăsat ceva. Dacă totuşi nu identificaţi mare lucru în cizme, întoarceţi-le şi vedeţi că pe talpă sigur fi-vor nişte urme moi. De aici veţi înţelege că Moşul de început de decembrie face economie: în România vine tras de câini maidanezi.

* Este foarte posibil - îmi asum tărăşenia - ca Moşul să fi dat nas în nas cu Spiritul (unii îi zic Duh) Şosetelor Proletarului Român. Vai, o să i se curbeze nasul Moşului şi să semene cu Grinch? Iată cum îmi ţin mintea ocupată ca să nu protestez faţă de taxele şi impozitele pregătite de Guvernul Ponta pentru 2014.

* Dacă nu ştiaţi cum să mai faceţi bani în România, iată o mostră beton de afacere! Un manual de religie care conţine atât atenţionări din Codul Penal, cât şi versete din Biblie se va regăsi pe băncile elevilor din toată România. Manualul de religie intitulat „Unde-i lege, nu-i tocmeală” îşi propune să aducă „linişte în şcolile ţării”, dar mai ales în anumite buzunare. Culegerea de religie cu epoleţi a fost tiparită de o editură din cadrul Bisericii, în strânsă colaborare cu Poliţia Capitalei. Am şi un fragment grăitor din manual, potrivit cotidianului Adevărul: „Ce afront să primim o palmă! Cum să nu reacţionăm cu agresivitate? Şi totuşi, pentru a dezarma atacul, Iisus ne arată că este posibil să ne poziţionăm astfel şi să rupem spirala violenţei. Nu este vorba de o atitudine pasivă, de supunere, ci de un demers activ, fără violenţă, care va dezarma agresorul”. Textele astea mergeau pe la 1848 sau prin filmele cu Heidi, Miaunel şi Bălănel. Dacă în faţa agresorului român manifeşti o atitudine gâlgâind de „un demers activ, fără violenţă, care va dezarma”, cu siguranţă o încasezi. Dar, unde-i lege, nu-i tocmeală, deci bugetele băieţilor care au avut iniţiativa vor zice bogdaproste.

Citit 925 ori Ultima modificare Joi, 05 Decembrie 2013 13:43

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.