Anvelope, deci lovele

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Intelectuala de la Ministerul Transporturilor a vorbit iarăşi despre blestematele de cauciucuri. Deşi în lege nu apare cea dată de 1 noiembrie şi după ce specialiştii lu’ Carosabil au anunţat că „all season”-urile nu sunt bune, madam Boagiu o întoarce: începând de azi e obligatoriu să fim anvelopaţi din cap până-n picioare, iar roţile bune şi vara, şi iarna ne vor ţine departe de amenzile Poliţiei. Nu-mi stă în caracter să fiu nesimţit, dar nu mă costă să-mi încerc norocul. Iată un cârd de întrebări pentru stimabilii care a făcut din cauciucăreală o isterie naţională: 

1. Dacă depăşesc pe linia continuă, dar totuşi sunt echipat cu anvelope de iarnă, mă amendează organu’?

2. De ce nu defalcăm sezonul rece? Mai câştigă un bănuţ şi producătorii de cauciuc, dar şi vulcanizările. Să fie anvelope de Ignat, de Bobotează, cauciucuri de Sf. Vasile şi de Anul Nou.

3. Putem să inventăm jocuri rutiere de mare amuzament. De pildă, să strigăm în gura mare (eventual prin staţii, colegu’): „Cine nu-i echipat de iarnă, maică-sa e ceva pe la Transporturi, iar taică-su po… Potcovar. De maşini.”

4. Pe anvelopele iernatice trebuie neapărat să scrie M+S, altfel ai de-a face cu „oamenii legii”. M-am interesat, iniţialele alea n-au legătură cu vreo injurie, ceva, deşi s-ar fi lipit de minune. N-ar fi rău să ne trecem şi CNP-ul pe anvelope, că tot se pune problema dacă e bine sau nu să-l declarăm la recensământ.

* Anca Boagiu a încercat să fie subtilă. Şi i-a ieşit. Mai degrabă i-au ieşit. Vorbe. „Echiparea maşinii este o măsură care vizează foarte mult siguranţa cetăţeanului în trafic. Nu vreau să invoc nume, dar foarte de curând am văzut ce înseamnă să nu fii echipat corespunzător”, a afirmat ghiduşa ministresă. Oare la cine s-o fi referit? Putea să încerce şi altfel. Cam aşa: „Nu vreau să dau nume, o persoană care nu ştiu dacă face o emisiune de genul Cronicii Cârcotaşilor. Vă repet, nu invoc nume de la acea emisiune, dar sigur nu Mihai Găinuşă.” O fi vorba de Dezbrăcatu. Adică Neechipatu’, că tot discutăm despre încălţarea autovehiculelor.

Citit 894 ori Ultima modificare Luni, 31 Octombrie 2011 14:31

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.