Câini vrem, câini avem

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De mult n-am mai fost vizitat de indignare aşa cum s-a întâmplat luni noapte. Seara, la ora ştirilor însângerate, ni se arătaseră pe prompter doar nişte fracturi şi mici contuzii. Aparent nimic revoltător, doar n-o să ne punem în gură cu Doamne-Doamne că dă vreme urâtă iarna. Capul de afiş al accidentului era ţinut de pilotul Adrian Iovan doar pentru că avusese o căsătorie nereuşită cu pupăza Romaniţa, iar de aici ni s-a reamintit faptul că aviatorul a tras cândva cu puşca într-un derbedeu care-i invadase căminul conjugal. Aşa cum bine v-am educat, îmi voi exprima defalcat opinia pe marginea tragediei din munţii Apuseni:

1. Nu, domnule Bendeac (ăsta e un actor care scrie pe blog), nu sunt tributar ipocriziei, nu l-am judecat niciodată pe Iovan pentru că l-a luat la ţintă pe tâlharul care-i intrase în casă. Fie că era pungaş de rând sau chiar amantul Romaniţei. Aş fi procedat la fel, deci rămăsesem oricum cu o părere bună despre omul de la manşă.

2. Să mai spun că în şapte ore poţi evada din Europa pe oricare alt colţ al ei (evident, la bordul unui avion)? Mai ai un pic şi ajungi în China în acest timp, nu şi în judeţul Alba, acolo unde nişte salvatori de vieţi au avut şansa de a ateriza pe brazi, altfel i-ar fi păpat lupul la propriu. Şi-aşa, doi dintre ei n-au mai ţinut cont de figura de stil...

3. Bolizii parlamentarilor sunt schimbaţi o dată la câţiva ani, deoarece posterioarele indivizilor care infestează Casa Poporului nu trebuie să sufere precum inghinalii călăreţului. Într-o realitate paralelă din aceeaşi ţară, o echipă de medici ocupată de prelevare de organe circulă cu o vechitură de 40 de ani. Lasă că merge şi aşa - asta-i vorba românului şi a trebuit să se apeleze la tehnici arhaice, indiene, la focul de armă, pentru identificarea sinistraţilor. Vai de noi dacă fi-va să ne ia la trântă marele cutremur „promis”!

4. Taman în această perioadă a anului a fost reluată povestea câinilor maidanezi. Că nu sunt locuri în padocuri, că n-avem maşini ca să-i transportăm, că mâncarea e caldă sau prea rece, că una, că alta. Câini, nu oameni, asta ne e preocuparea în 2014! Iar nişte elite (nu beizadelele-s elitele, bă!) au murit exact ca nişte câini.

Citit 906 ori Ultima modificare Marți, 21 Ianuarie 2014 14:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.