Anotimpul analfabetizării

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Iarna devine anotimpul analfabeţilor. Cum mai trage o rafală de ninsoare, cum se mai închide o şcoală. Constat asta pentru prima dată de când nu mai trebuie să traversez strada asistat de părinţi... Înţeleg că în cazuri speciale, atunci când trebuie cu adevărat să intervină cele şase utilaje de deszăpezit ale municipalităţii, copiii oraşului pot rămâne în casă. O zi, două maximum, dar nu o săptămână întreagă, dragilor! Vin şi cu argumente, nu sunt pe acelaşi palier cu Pricopie de la Ministerul Educaţiei:

1. Elevii din clasele I-VIII locuiesc, în majoritatea cazurilor, aproape de unitatea de învăţământ. Deci arareori se impune frecventarea unui mijloc de transport. Aşadar, nu obturează nimeni activitatea TAB-urilor scoase la nimicit omătul de pe străzi.

2. Liceenii pot profita din plin de faptul că autobuzele fostei regii de transport sunt puse gratuit la dispoziţia plătitorilor de taxe şi impozite. Am văzut autobuze goale de luni încoace - carburantul oricum este consumat, aşa că la ce bun să ţinem adolescenţii la domiciliu?

3. În municipiul Galaţi n-a fost instituit codul roşu de vreme severă, şcolile au rămas cu lacătul pus, în vreme ce la Brăila, localitate vizitată de cele mai dificile condiţii meteorologice, orele de curs s-au desfăşurat la parametri normali. Se pune următoarea întrebare: nouă, gălăţenilor, nu ne place să învăţăm sau iubim prea mult lopata?

* Prefectul de Buzău, un nene pe numele său de Gabriel Baltă, a fost eliberat din funcţie. În locul său a apărut o altă fiinţă generoasă din punctul de vedere al onomasticii - Maria Buleandră. Adicătelea, cu Baltă riscai să răceşti jos, iar Buleandră măcar îţi păzeşte organele interne.

* Exasperat de Primărie, un bărbat din Focşani a deszăpezit de unul singur toată strada. Frumos exemplu de civism... Nenea, nu vii şi la maşina mea?

* Prefectul de Vrancea, la rândul său, se declară amuzat de forfota făcută de televiziuni: „Nu e absolut deloc jale în judeţ!” Din nefericire, jalea cea mare se regăseşte prin primării şi prefecturi.

Citit 1581 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Ianuarie 2014 17:28

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.