Cu Paladă, fără lopată

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şuţii (apropo, se poate folosi construcţia „şuţi de buzunar”, n-aş comite o redundanţă?) salută decizia Primăriei de a da liber la transportul în comun cu microbuzele Transurb. Mai mulţi călători, mai multe şanse de câştig - parcă aşa suna un slogan pe vremuri.

* Tot aud de câteva zile despre cele nu-ştiu-câte lame necesare străzilor din oraş. E nevoie de lame, nu zic ba, dar mă tem că prezenţa dromaderilor pe stradă le ştirbeşte eficienţa. Dromaderilor, nu mai ieşiţi cu maşina personală doar pentru o cafea, se poate şi cu taxiul. Şi branşa taximetriştilor trebuie să mănânce o pită.

* Vine Apocalipsa! Teama de un nou cod portocaliu de viscol i-a scos p-ai mei (mă refer la concitadini) la cumpărături. Se fac provizii, legume, legume de porc, pâine, zahăr, ulei etc. Apropo, nu înţeleg de ce instituţia „ajutoarelor” oferă zahăr şi ulei în zonele sinistrate. Snacks-uri de ce nu? Ce faci numai cu zahărul când nu mai ai nimic prin debara?

* Breban, Cărtărescu, Manea şi Vosganian sunt propunerile României pentru Premiul Nobel destinat celor care dau cu lopata în literatură. Îmi pare rău că mă trag de şireturi cu asemenea somităţi, le-am pomenit numai numele care le stă scris pe vizor, or aşa ceva nu se face. Pe Palada, purtătorul de vorbe de la Guvern, nu-l catapultează nimeni spre lauri? Ciudat, doar dă bine cu invectivele pe Facebook.

* Palada, chiar el, Mirel Palada scrie că Ponta nu trebuie să dea cu lopata, deci că partida de baschet de duminică se transformă într-una legitimă. Chiar aşa, n-are rost să dai cu lopata, când poţi lovi corespunzător cu Palada.

* Găbiţă Oprea, interimarul de la Interne, îi ameninţă pe prefecţi: „Cine nu este prezent la datorie, va pleca acasă.” Mesaj incorect - cei care nu sunt prezenţi la datorie, sunt deja acasă.

* Presa naţională anunţă că miroase a război civil la Kiev. Premierul Ucrainei şi-a dat demisia. Deci, se poate încă o dată în acest est extrem al Europei. Mă întreb dacă în baschet demisia se poate traduce şi prin time-out sau eliminare cauzată de cinci greşeli personale...

Citit 979 ori Ultima modificare Marți, 28 Ianuarie 2014 15:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.