De-a mama şi de-a taxa

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Duduiţa Petrescu de la Finanţe a eliberat stăncuţa: „Fără acciza de 7 eurocenţi, rămânem fără bani de pensii.” Aoleu, ea a vrut să spună altceva, dar presa decupează după cum dictează mogulii. Absolventa de Harvard (sau de Oxford, naiba mai ţine minte pe unde s-a perindat juna ministresă) dorea să declare că acciza va sta la baza construirii de autostrăzi şi de alte idealuri virgine. Aşa şi şeful ei de la Guvern, Viorel, n-a vrut să plagieze, dar dacă i-a adus cineva textul gata făcut, pe de-a moaca...

* Ioana Petrescu, unde-ţi vei face concediul anul acesta? Te-ai supăra dacă ne-am cunoaşte şi noi un pic? Ce zici, ne putem întâlni la coadă la taxe şi impozite? Eu o să am un plic alb mare şi frumos în mână. Să-ţi iei şi o pătură cu tine, o să stăm ceva vreme la acea coadă. Îţi promit că va fi un concediu pe măsură.

* Sau poate că acciza trebuie să aibă grijă de pensiile angajaţilor de la Drumuri şi Poduri. Sau Drumuri şi Autostrăzi. Dacă ar trăi, bunica mea ar zice să faceţi drumuri de mare viteză, nu cupoane de pensie. Eh, nu vă luaţi după ea!

* Stelian Tănase, acel nene care şi-a cărat toţi prietenii la TVR, doreşte mărirea taxei radio-tv. Argumentul său e forte - ea cea mai mică din Europa. Cum cine? Taxa. Adicătelea, în contextul tăvălirii prin praf a accizei de 7 eurocenţi, matale vii cu d-astea, că e cea mai mică de pe continent? Păi, ca s-o facem mare nu trebuie să ne jucăm toată ziua de-a mama şi de-a taxa, că mă supăr, îmi strâng ursuleţii de pluş şi plec la scara mea. Eu, când îmi plecau părinţii la ţară, îmi adunam camarazii şi dădeam bairamuri pe banii noştri (alocaţii, chete etc.), nu împingeam apeluri pe linie maternă ca să fiu înnobilat cu gologani. Şi, haideţi să mai zicem o dată pluguşorul acesta, Televiziunea Română e cea mai slabă din Europa, d-aia strânge şi cele mai puţine lovele de la contribuabili. Stelică, vorba regretatului Dinică, spune-ne o poveste frumoasă, stoarce-ne o lacrimă, fii profesionist, ce dracu’! Apropo, maestrul Dinescu îi aduce şi p-alde Mambo Siria în emisiune?

Citit 941 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Martie 2014 15:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.