Buget Naţional Ignifug

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Bănuiesc c-aţi prins ideea cu Spitalul de Arşi din Capitală. E nevoie de rebranding, urgent. Avem de-a face cu Spitalul de Arşi din România pentru că băieţii, de fapt, ne ardeau pe noi la buzunare, nu pe cucoanele care voiau să fugă de inechităţile naturii. Noi, fraierii, care credeam că pot fi decontate intervenţiile chirurgicale cu adevărat importante, noi suntem arşii... Ah, cât de mult mi-aş dori un buget naţional ignifug!

* O ştiu din copilărie, adolescenţa consumându-mi-se la periferia urbanismului. Găliganii cărora le dădeam bineţe ca să nu-mi instaleze sistem de supraveghere în buzunare o foloseau frecvent: „Arde-o pe cumătra!” Iniţial, am zis că e vorba de nişte piromani eşuaţi, de unde să ştiu că sunt dominaţi de carnal? Acum, cu evenimentele de la spitalul bucureştean scoase la iveală, pot exclama că mi-a ieşit puzzle-ul. E un cerc vicios cu accente fiziologice. Cumătriţele mergeau la Arşi ca să ne ardă pe noi şi, ulterior, să fie ele arse ca lumea. Ăsta era targetul.

* M-a aprins rău de tot o duduiţă botoxată şi-n suflet, în momentul în care a fost luată la rost de reporterii de televiziune. Cărăuşii de microfon o întrebau de ce şi-a băgat silicon pe banii noştri, iar ea, de sub bicicleta de soare atârnată pe nas, şi-a umflat buziţele în scârbă, eliberând un „ia lăsaţi-mă-n pace, ce vă pasă vouă?”. Chiar aşa, ce vă arde, guguştiucilor, de fesele mele umplute cu azbo-ciment? Ce ştiţi voi cum e în lumea noastră, a gâsculiţelor dependente de peşte? Păi, dacă nu-mi ies umflăturile la număr, nu mă mai trimite băiatul la produs. Vreţi să mierlesc de foame pe centura oraşului?

* I-am lăsat la urmă pe criminalii cărora li se spune doar conjunctural medici. Rânjetul unora dintre ei merită măcar 25 de ani de pârnaie şi de tratament din partea veteranilor aflaţi după gratii. Silicoane aţi pus, silicoane să primiţi şi acolo, nemernicilor! Un doctorache prins abia acum că-şi siluia jurământul are fix 700.000 de euro în cont. O nimica toată... Şi mai deranjant este că purtătorul de lână Astărăstoaie, un soi de lider de sindicat al doctorilor, oftează prelung după declanşarea scandalului: „Nu trebuia dat publicităţii.” Adică, dacă tot suntem borfaşi, să ne ştim doar între noi, nu?

Citit 686 ori Ultima modificare Duminică, 27 Aprilie 2014 16:06

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.