Să fie pământ! Şi copii

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Băsescu spune că în viaţă importanţi sunt copiii şi pământul. Să ai din ambele câte ceva. Carevasăzică, apropierea sa de Lenuţa nu poate avea legătură decât cu terenurile. Păi, copii la vârsta asta?

* Conform unei vorbe din bătrâni, adaptată rubricii de faţă, dacă ai pământ, e musai să-l lucrezi, iar dacă nu, nici să nu ţi-l doreşti.

* Nu mai exploataţi odraslele patriei, nene! Sau Nana... Altfel, ce să faci cu plozii, dacă deţii şi o tarla? Nu-i trimiţi s-o împungă cu sapa, cu hârleţul şi grebla?

* Un homeless din cartier, cu cinci copii acasă, îmi dă zilnic bineţe din dreptul containerului. Speră să-i mai scap câte un leu-doi. Ştie cât de important este să ai urmaşi, iar după afirmaţia de ieri a preşedintelui şi-a jurat că-şi va trage şi o mie de hectare de teren arabil. Habar n-am ce-o să planteze pe-o asemenea întindere.

* Noi vorbim despre război, chemăm rezerviştii sub arme, însă nu putem face faţă nici şuvoaielor care au băgat la fund şi pământul evocat de întâiul marinar al patriei. Dar mereu va da bine să spunem că suntem înarmaţi până-n dinţi. Bine, ideea e că nu prea mai avem nicio măsea prin cavitate.

* Numai în pielea politicienilor să nu fii în aceste zile pline de apă vrac. În loc să-şi vadă de cioacele lor, să organizeze serbări câmpeneşti cu mici învechiţi de la supermarket, ei trebuie să-şi tragă cizmele până peste genunchi, să stea mai mult pe la birou, să rateze adică întâlnirea cu electoratul. Astea nu-s condiţii să candidezi la europarlamentare, să fim bine înţeleşi!

* Potrivit unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, românii se numără printre cei mai mari consumatori de alcool din lume. E prea cosmetizată informaţia asta. De pildă, un beţiv se va supăra rău de tot să-l consideri consumator de alcool.

* Călin Popescu Tăriceanu crede că România funcţionează ca o frunză în vânt. Ehei, unde-s vremurile în care Elena Udrea pusese frunza la locul ei?

Citit 750 ori Ultima modificare Joi, 15 Mai 2014 16:33

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.