Zgonea şi Piţurcă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Antonescu a mai trimis la fier vechi o barieră - nu va candida la prezidenţialele din toamna acestui an. După rezultatele partidului său în alegerile europarlamentare, era firesc să mai facă un pas înapoi, este atitudinea pe care o aşteptam încă de când promova aşa-zisa revoluţie a bunului simţ. Adversarii săi politici, pesedeul adică, îl sancţionează: „Nu e susţinut de Băsescu, deci era logic să-şi retragă candidatura.” Carevasăzică, până să iasă din cursă, era omul marinarului, apoi n-a mai fost că nu se punea problema să fie vreodată. Mă simt ca la spitalul de nebuni, mă înjunghie o nevoie viscerală de a evada cu tot cu halat. Vorba distinsului Ţugurlan, din ecranizarea romanului lui Marin Preda: „Asta-i politică ce faceţi voi aicea, mă? E prostia din capul vostru, asta e!” Mândru că sunt român cu capul pe umeri...

* Strungarul din fruntea Camerei Deputaţilor - despre Valeriu Zgonea fac vorbire - este de părere că dublu demisionarul liberal e un om superficial, instabil, care a clacat înainte de finiş. I-auzi brâul cu motive florale de pe panourile electorale! Crin Antonescu e victima propriei sale politici, o ştie în primul rând domnia sa, însă nu poţi fi contemporanul unei recenzii de carte făcute de profesorul de atelier, ăla care-şi bate elevii cu electrodul la palmă. Domnul Zgonea, un Vanghelie instruit cu largul concurs al menghinei, dacă n-ar mai putea culege voturi pentru şefia unei camere parlamentare, ar putea îndeplini cel mult funcţia de ministru delegat în relaţia cu horoscopul.

* Weekendul precedent, full de politică şi fotbal, nu ne-a dat numai Zgonea. A ţinut morţiş să ne ofere şi nişte Piţurcă, oltean de-ai apreciatului Valeriu. Naţionala României, plecată cu cortul în Elveţia, a bătut o echipă albaneză cu 1-0, făcând astfel reclamă la berea şi seminţele pe care le vom consuma pe timpul Mondialului de cotonogeală din Brazilia. Cum să fi mers ai noştri, ca măslinii, la turneul final din Bahia şi Belo Horizonte? Singurul câştig al jocului de sâmbătă a fost reapariţia la televizor a salahorului Bănel Nicoliţă, individul originar din Făurei pe care însăşi Uniunea Europeană îţi interzice să-l faci bătrân.

Citit 839 ori Ultima modificare Duminică, 01 Iunie 2014 14:28

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.