Cifre, nu litere!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe bune, nu te îmbăta ca maturul că ai luat minimum 6 la Bacalaureat! N-ai rezolvat nimic, nu te lua după Dan Şova, le pasă ăstora de tine aşa cum eu nu pot dormi noaptea din cauza igienei precare a ultimului trib identificat în America de Sud... Dacă ai trecut, totuşi, acest examen (i se zicea pe vremuri examenul de maturitate, dar care nu cumva să mai foloseşti sintagma, râd şi maidanezii de tine şi nu poţi să le răspunzi, îţi sar iubitorii în cap!), pune mâna şi alege o facultate bazată pe cifre (dacă ţi-o fi plăcut aritmetica), deoarece literele te vor duce în faliment.

Literele nu se mai caută, nenicule, chiar dacă vei ajunge peste câţiva ani posesor de doctorat - o să predai citirea în judeţ pe 900 de lei lunar, iar asta e situaţia fericită, doar nu toată lumea care termină filologia ştie să şi scrie în limba maternă.

Aoleu, cunosc câteva caractere ieşite recent de pe băncile şcolii universitare care, condamnate să pună mâna pe pix în faţa foii albe, abia se abţin să nu facă două-trei dezacorduri. Nu, nu vă gândiţi că vor rata banalităţile, măcar atât le-a intrat şi lor în tărtăcuţă, dar pariez doi ani din viaţă că nu vor identifica greşeala din fraza „Nebunia care-l caracterizează şi neprevăzutul i-a tulburat concediul.”

Şi, ca de fiecare dată în ultimii zece-doisprezece ani, la Jurnalism va fi bătaie, câte opt inşi pe loc, de ca şi cum piaţa ar aştepta salivând proaspetele elemente. Fugi, dragă, de filologie şi alte caraghioslâcuri de acest gen, că vei muri de foame! Până şi decolteul, văzut multă vreme drept as în mânecă, s-a perimat, oricât de mari ar fi necesităţile libidinale din faună. A nu se înţelege că fac vocalize pentru prohodul presei autohtone, dar aici, ca în oricare alt domeniu, trebuie să dea cu coasa doar talentele, nu „imigranţii” în mâna cărora cheia franceză şi metrul de croitorie ar face cu adevărat minuni. Filologia nu e pentru Gigel care confundă prozodia cu proza sau cu horoscopul, lăsaţi-o naibii de treabă!

Ai luat Bacul. Şi? Nici nu ştii în ce ape tulburi te scalzi, nici acum nu ne dăm seama că fabricile de diplome de pe teritoriul ţării sunt adevăratele câştigătoare. Se aude, Dan Şova şi ceilalţi?

Citit 776 ori Ultima modificare Luni, 07 Iulie 2014 17:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.