Păduchii fotbalului gălăţean

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Coincidenţa face ca băiatul care a pus sâmbătă seară două lumânări pe coliva Oţelului, scor 1-2 cu Concordia Chiajna, să poarte numele de Purece. Sau poate că nu-i chiar întâmplătoare onomastica momentului. La cât de mult s-a transformat fosta campioană la fotbal a României, era de aşteptat ca anul competiţional 2014-15 să duhnească a DDT, mai mult ca niciodată în istoria de primă ligă a formaţiei gălăţene. Aşadar, Purece a marcat de două ori şi v-aş ruga să nu ne mirăm dacă vom avea echipa cea mai păduchioasă din campionatul Ligii I: zero investiţii, datorii la jucători şi la terţi, nonvalori aduse pe post de fotbalişti. Episodul Purece confirmă - vor urma şi alte episoade - faptul că fotbalul de la Dunărea de Jos a fost căpuşat exact cum s-a întâmplat cu statul român post-decembrist, la o scară mai mică, fireşte.

* De ce să mestecăm vorbe despre păduchii fotbalului gălăţean, când ne mănâncă Gropzilla Junioară şi alte probleme care ţin de urbanism? Deoarece zilele trecute s-a mai întâmplat o nenorocire în branşă, desfiinţarea clubului FCM Dunărea, grupare de tradiţie care a transformat de-a lungul vremii copilaşi incapabili să meargă normal pe stradă, ducându-i la nivelul primului eşalon de dat cu osul în chişcă. Dacă s-ar fi dus pe pustii un club de fiţe, de cocalari alteraţi, de fumat iarbă pe timp de noapte, aş fi dormit ceva mai liniştit... Vorbim însă despre un club de fotbal în minus, despre o entitate sportivă rasă de pe faţa pământului. Şi nimeni nu va fi tras la răspundere, sunt convins. Apropo, nici echipă feminină de handbal nu mai avem, bine că măcar până la vara anului următor se mai poate lipi vreun Purece de blana roasă a sportului de masă din Galaţi...

* Trăiască berea la pet în oraşul de la Mila 80 a Dunării, că în absenţa mingii n-are cum să nu înflorească ţigara şi bidonul de trăscău în faţa blocului.

* Bine că se apropie Ebola, măcar aşa mai împletim unele scuze în caz că se va trezi cineva să bată cu pumnul în masă. Ebolo, fă, dacă tot vii încoace, adu-mi şi mie din duty-free o sticlă de ceva, am o datorie şi trebuie s-o onorez.

Citit 984 ori Ultima modificare Duminică, 03 August 2014 14:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.