Malarie, te iubesc!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Baronul de Brăila, la Gheorghe Bunea-Stancu mă refer, este arestat de câteva zile la domiciliu, adică îşi va trimite soţia să-i cumpere presa (nu prea le are cu on-line-ul) şi nişte ţigări, asta în caz că fumează. Mă întreb unde o fi cazat, la parter sau la etajul întâi al vilei pe care o deţine... Şi dacă are voie să iasă în foişor, ca să facă un grătar, ca oamenii. Frustrant!

* Brăilenii când vor pune de-o plimbare pentru preşedintele lor de Consiliu Judeţean? Marii lideri europeni nu cresc în grădină, trebuie protejaţi, ba chiar văd şi lozinci de genul „Sus Bunea-Stancu!” sau „Brăila este aici”.

* De fapt, fenomenul ăsta al plimbărilor în gaşcă miroase a import. Bănuiesc că numai în Coreea de Nord ieşi forţat la promenadă, doar n-o să creadă cineva că mii de inşi o fac benevol în acelaşi loc şi la aceeaşi oră. Şi-mi aduc aminte de anecdota care se termină în vocativ – ia mai plimb-o, bă!

* Ebola n-a mai ajuns în România. Exact aşa s-a exprimat pe burtieră o televiziune serioasă de ştiri, de ca şi cum boala fusese consumată, ca pâinea caldă, până la graniţa de sud a ţării. Or asta trădează pofta de sânge a jurnalismului făcut după ureche: nene, să vină Ebola aia şi la noi ca să avem ce mânca!

* Ploieşteanul revenit din Africa suferea, de fapt, de malarie, iar un reporteraş care mima isteţimea s-a scăpat în direct, la televizor: „S-a confirmat oficial că nu avem de-a face cu un caz de Ebola în ţara noastră. Din fericire, este doar malarie”. Păi, pacientul ar trebui să dea bairam din acest motiv... Te iubim, dragă malarie!

* Streinu-Cârcel sau Cercel, ditai managerul de institut medical, a comis-o cam în acelaşi mod: „Diagnosticul clinic în cazul pacientului din Ploieşti adus la Institutul Matei Balş este malarie. Şansa să fie Ebola este extraordinar de mică”. Dacă n-aş şti că e vorba de un viciu de exprimare, m-aş grăbi să spun că Ebola asta n-a revenit chiar de capul ei pe Terra.

Citit 823 ori Ultima modificare Luni, 11 August 2014 16:55

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.