Podul de Flori peste Partide

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

România se africanizează pe zi ce trece. Dar ce zic eu zile? În fiecare minut facem cunoştinţă cu o Ebola socio-politică pe care n-ar fi visat-o nici măcar Nea Nelu. Într-o ţară intrată iarăşi în recesiune până la gât, Ordonanţa de Urgenţă la modă a Guvernului nu vizează vreo scânteie economică, ci inventează Podul de Flori peste Partide. Aleşii locali au 45 de zile la dispoziţie - nu zece, cum se propusese iniţial - să decidă în ce formaţiune politică vor continua. E ca şi cum eu, precum Nea Nicu, m-aş ascunde fără să mă caute careva. M-a întrebat cineva dacă mi-e bine sau rău în formaţiunea sub sigla căreia am câştigat mandatul în 2012, e must-have să-ţi schimbi doctrina şi sponsorii electorali? Pare-se că da, altfel nu mai papi grăunţe de la nenea Ponta... Iată de ce consider că această măsură ne întoarce cu decenii în timp:
1. Dispare complet platforma-program, campania pozitivă pentru prezidenţiale, şi-aşa se săturase lumea de texte pe bază de schimbare, noi generaţii, luptăm, facem, împreună, adevăr, dreptate şi alte ketch-up-uri politice. Va decide bâta omului de Neanderthal, nu vor exista alte argumente.
2. Cum ar fi să mergi la doamna Daciana Sârbu şi să-i propui o perioadă de fix 45 de zile în care să decidă dacă rămâne măritată cu Victor Ponta? S-ar face puţină dreptate, şi-ar zice în barbă alţi pretendenţi la strungăreaţa frumuşicăi lui nenea Ilie. Poate că în momentul în care s-a decis să-i dea mâna viitorului doctor în drept, Daciana a fost curtată din mai multe părţi, însă a fost orbită de Xerox-ul Micului Titulescu. Daciana, mă mai ţii minte? Sunt eu, ăla care voia să te invite pe o bancă în parc, nu-mi permiteam să te plimb cu 4x4...
3. Premierul consideră că Ordonanţa lui face dreptate deoarece „toţi primarii din 2012 au fost aleşi cu USL, avându-i alături pe Ponta şi Antonescu, iar acum s-au trezit cu Blaga şi Iohannis”. Care USL, mai există? Şi mi-e greu să cred că pesediştii aleşi sub umbrela uniunii struţo-cămilei s-au tras spre PNL, după ruperea căsniciei forţate, deci nu stă în picioare argumentul. Nota 4, ne vedem în toamnă!

Citit 608 ori Ultima modificare Joi, 28 August 2014 17:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.