Podul de Flori peste Partide

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

România se africanizează pe zi ce trece. Dar ce zic eu zile? În fiecare minut facem cunoştinţă cu o Ebola socio-politică pe care n-ar fi visat-o nici măcar Nea Nelu. Într-o ţară intrată iarăşi în recesiune până la gât, Ordonanţa de Urgenţă la modă a Guvernului nu vizează vreo scânteie economică, ci inventează Podul de Flori peste Partide. Aleşii locali au 45 de zile la dispoziţie - nu zece, cum se propusese iniţial - să decidă în ce formaţiune politică vor continua. E ca şi cum eu, precum Nea Nicu, m-aş ascunde fără să mă caute careva. M-a întrebat cineva dacă mi-e bine sau rău în formaţiunea sub sigla căreia am câştigat mandatul în 2012, e must-have să-ţi schimbi doctrina şi sponsorii electorali? Pare-se că da, altfel nu mai papi grăunţe de la nenea Ponta... Iată de ce consider că această măsură ne întoarce cu decenii în timp:

1. Dispare complet platforma-program, campania pozitivă pentru prezidenţiale, şi-aşa se săturase lumea de texte pe bază de schimbare, noi generaţii, luptăm, facem, împreună, adevăr, dreptate şi alte ketch-up-uri politice. Va decide bâta omului de Neanderthal, nu vor exista alte argumente.

2. Cum ar fi să mergi la doamna Daciana Sârbu şi să-i propui o perioadă de fix 45 de zile în care să decidă dacă rămâne măritată cu Victor Ponta? S-ar face puţină dreptate, şi-ar zice în barbă alţi pretendenţi la strungăreaţa frumuşicăi lui nenea Ilie. Poate că în momentul în care s-a decis să-i dea mâna viitorului doctor în drept, Daciana a fost curtată din mai multe părţi, însă a fost orbită de Xerox-ul Micului Titulescu. Daciana, mă mai ţii minte? Sunt eu, ăla care voia să te invite pe o bancă în parc, nu-mi permiteam să te plimb cu 4x4...

3. Premierul consideră că Ordonanţa lui face dreptate deoarece „toţi primarii din 2012 au fost aleşi cu USL, avându-i alături pe Ponta şi Antonescu, iar acum s-au trezit cu Blaga şi Iohannis”. Care USL, mai există? Şi mi-e greu să cred că pesediştii aleşi sub umbrela uniunii struţo-cămilei s-au tras spre PNL, după ruperea căsniciei forţate, deci nu stă în picioare argumentul. Nota 4, ne vedem în toamnă!

Citit 901 ori Ultima modificare Joi, 28 August 2014 17:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.